Bespaar brandstof met de volgende tips | Autobedrijf Auto Nol

Bespaar eenvoudig brandstof met deze tips

De brandstofprijzen stijgen door het dak. Door de oorlog in Oekraïne heeft de benzineprijs nu al de €2,50 per liter bereikt en het einde van deze stijging lijkt nog niet in zicht. U kunt tot 10% brandstof besparen door zuiniger te rijden. Dit kunt u al doen door niet abrupt af te remmen, maar juist de auto eerst te laten uitrollen en zo snel mogelijk te schakelen naar een zo’n hoog mogelijke versnelling. In dit artikel geven we u enkele tips waardoor u langer met uw brandstof kan rijden.

Maak gebruik van de juiste systemen

Met een startstopsysteem slaat de motor automatisch af wanneer de auto stopt met rijden. Wanneer uw auto beschikt over dit systeem is het zeker een aanrader om dit ingeschakeld te hebben. Indien uw auto niet beschikt over zo’n systeem, kunt u natuurlijk de auto zelf uitzetten. Doe dit wel alleen wanneer u zeker weet dat u langer dan 1 minuut stilstaat, bijvoorbeeld bij het wachten voor een brug die openstaat. Daarnaast hebben de meeste auto’s keuze uit 3 verschillende rijstanden; comfort, sport en eco. Met de eco-stand wordt de gasrespons verlaagt en wordt bij een automatische versnellingsbak eerder teruggeschakeld.

Niet te snel rijden en cruise control gebruiken

Met een constante snelheid bespaart u meer brandstof. De motor hoeft dan minder inspanningen te maken om naar een hogere snelheid te gaan. Een stabiele voet helpt hierbij, maar wanneer uw auto beschikt over cruise control is dit natuurlijk gemakkelijker om te gebruiken. Sommige auto’s kunnen zelfs met cruise control de snelheid aanpassen naar de snelheid van de auto die voor zich rijdt. Daarnaast raden we u aan om niet te hoog in uw kilometers te rijden. Met een snelheid van 130 km/u verbruikt u 25% meer brandstof dan wanneer u 100km/u rijdt.

Vermijd windvangers

Dakdragers, dakkoffers of fietsdragers zorgen ervoor dat de lucht minder makkelijk langs uw auto stroomt. Ook het rijden met de ramen open zijn enorme windvangers. U kunt daarom beter in de zomer gebruikmaken van de airco dan met ramen open rijden.

Contoleer regelmatig de bandenspanning

Met de juiste bandenspanning heeft uw auto een kortere remweg nodig waardoor u minder brandstof verbruikt. Wij raden daarom aan om de bandenspanning om de 2 a 3 maanden te laten controleren.

Auto onderhoud bij autobedrijf Nol

Rijdt u wekelijks een flink aantal kilometers? Vergeet dan niet om regelmatig uw auto te laten controleren. Een goed controleren motor kan namelijk een grote bijdrage leveren aan uw brandstofverbruik. Ook bij het rijden van een lagere snelheid heeft u bandenslijtage, laat deze regelmatig controleren. Bij Autobedrijf Auto Nol kunt u terecht voor een kleine beurt, grote beurt, een APK of bijvoorbeeld onderhoud aan uw airco. Maak eenvoudig een afspraak via onze werkplaatsagenda of bel naar 033-246 55 17.