Bedrijfswagens occasions | Gebruikte bedrijfswagens | Auto Nol

Bedrijfswagens occasions in de plus

In het afgelopen jaar zijn er een groot aantal bedrijfswagens occasions verkocht door autobedrijven. Het aantal verkochte gebruikte bedrijfswagens door autobedrijven is ten opzichte van 2014 met 4% gestegen. In 2014 verkochten autobedrijven 84.500 bedrijfswagens occasions aan eindgebruikers (B2C). In 2015 steeg dit aantal met 3.346 naar een totaal van 87,8 duizend occasions. Het aantal verkopen tussen eindgebruikers onderling is daarentegen gedaald ten opzichte van 2014. De verkoop van bedrijfswagens occasions onderling nam zelfs met 5,3% af. Deze trend is niet alleen te zien bij de verkoop van bedrijfswagens maar ook bij andere segmenten van de automarkt.

Verkopen bedrijfswagens occasions

De verkoop van bedrijfswagens occasions van vrijwel alle grote automerken is gestegen. De grootste stijgers van 2015 waren Mercedes en Peugeot. Aziatische merken lieten echter een negatieve trend zien, bij Hyundai, Toyota, Mitsubishi en Suzuki nam de verkoop van bedrijfswagen met meer dan 10% af. Voornamelijk kleine merken zoals Dacia zijn in opkomst (59%), maar ook terreinwagens zoals Dodge, Land Rover en Jeep lieten een groei zien van 9%. Dit betekent dat Dodge ondertussen op het gebied van bedrijfswagens groter is geworden dan Hyundai.

Best verkopende bedrijfswagens occasions

In 2015 zijn dezelfde bedrijfswagenmodellen in de top 5 te vinden als in 2014. De top 5 bestaat uit de Volkswagen Caddy & Transporter, Mercedes Sprinter & Vito en de Opel Vivaro. Net als vorig jaar was de Volkswagen Caddy de meest verkochte bedrijfswagen occasion. De verkopen van dit model stegen echter veel minder snel dan de totale markt gestegen is. De sterkste groeiers in het afgelopen jaar zijn de Mercedes-Benz Vito, Renault Trafic, Volkswagen Crafter en de Citroen Jumpy. Mede hierdoor is de Mercedes-Benz Vito de top 5 binnengekomen ten koste van de Ford Transit.

Bedrijfswagens occasions bij Auto Nol

Bent u op zoek naar een jonge betrouwbare bedrijfswagen occasion met weinig kilometers? Bij Auto Nol hebben wij altijd een groot aantal bedrijfswagens occasions beschikbaar. Heeft u een mooie bedrijfswagen gezien op onze website? Dan kunt u gemakkelijk een proefrit of een lease offerte aanvragen middels onze website. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd even bellen met 033 – 246 55 17 of een bericht sturen via het contactformulier. Wij ontvangen u graag in onze autoshowroom te Nijkerk!