autoverkopen in 2019

Autoverkopen in 2019 net iets beter dan in 2018

De autoverkopen zijn het afgelopen jaar heel licht gestegen, in 2019 zijn er net iets meer auto’s verkocht dan in 2018. Vooral veel nieuwe auto’s werden voor de zakelijke markt afgeleverd, particulieren neigen toch steeds meer naar occasions.

Cijfers over het afgelopen jaar

Over het hele jaar 2019 zijn er in Nederland totaal 446.114 nieuwe personenauto’s geregistreerd, dat is maar 0,6% meer dan in 2018. Een opvallender feit is dat de elektrische auto met een flinke opmars bezig is. De exacte cijfers per brandstofsoort zijn nog niet bekend, maar de aantallen worden nu al geschat op meer dan 50.000 nieuw geregistreerde elektrische auto’s. Het meest geregistreerde automerk van 2019 was Volkswagen met 47.452 stuks, hierdoor is het automerk voor de vijftiende keer op rij het bestverkochte merk in Nederland. Op de tweede plaats volgt Opel met 32.324 stuks en op de derde plaats komt de Tesla met 30.911 stuks. Vervolgens komt op plek vier Peugeot en op plek vijf staat Toyota.

Occasion verkopen naar recordhoogte gestegen

De kleine groei het afgelopen jaar, is vooral te wijten aan de hoge aanschafprijs van nieuwe auto’s. Vooral particulieren haken daardoor af. In 2019 werd nog maar 21% van alle nieuwe auto’s aangeschaft door particulieren, terwijl dit in 2016 nog 26% was. De verkoop van occasions is daarentegen wel naar een recordhoogte gestegen. De cijfers over heel 2019 zijn nog niet bekend, maar in de eerste drie kwartalen van 2019 zijn er al 955.958 occasions verkocht via autobedrijven. Dit was een stijging van 1,8 procent ten opzichte van diezelfde periode in 2018. Daarover leest u hier meer!

Occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Autobedrijf Auto Nol is een gerenommeerd autobedrijf in Nijkerk. Wij hebben een ruim aanbod met goed onderhouden occasions van verschillende merken voor u beschikbaar. Bij ons kunt u onder andere terecht van Volkswagen, Audi, Toyota, BMW en Renault. U bent bij ons verzekerd van hoge kwaliteit en goede service. Ons assortiment aan occasions kunt u eenvoudig op onze website bekijken. Daarnaast bent u ook van harte welkom in onze showroom in Nijkerk. Onze verkoopspecialisten helpen u graag met de zoektocht naar uw perfecte auto. In onze showroom hebben wij al onze auto’s voor u klaar staan, zodat u direct een proefrit kunt maken!