Autoverkopen breken (waarschijnlijk) records | Auto Nol Occasions

Autoverkopen breken (waarschijnlijk) records

Het gaat heel goed met de verkopen van nieuwe en gebruikte auto’s in Nederland. Zo zijn er in maart 2018 maar liefst 15,3 procent meer nieuwe auto’s verkocht dan een jaar eerder. Daarnaast dreigt de verkoop van occasions dit jaar de magische grens van 2 miljoen stuks te doorbreken. Vorige jaar werd deze grens net niet gehaald met 1.977.477 verkochte tweedehands auto’s. In totaal staan er dit jaar 2 procent meer auto’s in Nederland geregistreerd dan een jaar eerder. Dit betekent niet dat er ook meer auto’s op de Nederlandse wegen rijden, aangezien de voorraden van autobedrijven en leasemaatschappijen ook mee worden geteld.

Nieuwe auto’s

In maart 2018 zijn er 42.194 nieuwe auto’s op naam gezet. Op basis van de voorlopige cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar verwacht de RAI dat er uiteindelijk ongeveer 430.000 nieuwe auto’s verkocht gaan worden. Volkswagen, Opel en Renault voeren de verkopen aan, terwijl Peugeot en Ford de top-vijf completeren. De RAI verwacht dat de groei voorlopig door zal zetten, ook al staan de autoprijzen onder druk doordat alle nieuw verkochte auto’s vanaf september 2018 aan een nieuwe emissietest onderworpen moeten worden.

Elektrische auto’s

Ook de verkopen van elektrische auto’s doen het dit jaar goed. De RAI verwacht in 2018 een verdubbeling in vergelijking met het aantal verkochte elektrische auto’s over geheel 2017. Het totale aandeel van elektrische auto’s is echter nog klein en blijft tot nu toe steken op 2,9 procent van het wagenpark. Volgens de RAI gaat hier hoe dan ook verandering in komen. Zo worden de accu’s die in de auto’s gebruikt worden steeds goedkoper en komen er steeds meer modellen beschikbaar in het middensegment. De RAI verwacht dat elektrische auto’s in het jaar 2024 betaalbaarder zullen zijn dan auto’s met benzine- en dieselmotoren.

Een betaalbare auto van Auto Nol

Bij Auto Nol doen we er alles aan om u kwaliteit te leveren tegen een betaalbare prijs. Dit betekent dat onze showroom op ieder moment gevuld is met een ruime selectie occasions, waarvan wij de prijs-/kwaliteitsverhouding garanderen. Dit doen we door selectief in te kopen en door ingekochte auto’s grondig te inspecteren in onze eigen werkplaats. Benieuwd naar ons aanbod? Kijk dan snel verder op onze website of kom langs in onze showroom.