Autovakantie? Voorkom deze veelvoorkomende pechgevallen! | Autobedrijf Auto Nol

Autovakantie? Voorkom deze veelvoorkomende pechgevallen!

Gaat u deze zomer op vakantie met de auto? Zorg dan dat uw auto goed onderhouden is. Een autovakantie vraagt namelijk veel van uw auto en het gebeurt dan ook regelmatig dat vakantiegangers onderweg stil komen te staan. In dit nieuwsbericht nemen we een aantal van de meest voorkomende pechgevallen door en we leggen uit hoe u deze kunt voorkomen.

Vermogensverlies van de auto

Er zijn verschillende oorzaken waardoor vakantiegangers stil komen te staan. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat de auto vermogen verliest. Auto’s worden tijdens een vakantie vaak anders belast dan thuis: er worden langere afstanden gereden, de auto is zwaarder beladen en zeker op bergachtige landschappen heeft een auto het lastiger. Kijk daarom voorafgaand na wat uw auto aankan als het gaat om trekvermogen om vermogensverlies te voorkomen.

Controlelampjes en andere veelvoorkomende pechgevallen

Wanneer u op reis bent, kan het gebeuren dat een of meerdere controlelampjes gaan branden. Zet de auto direct aan de kant zodra er een rood lampje brandt. Met een oranje lampje kunt u nog even doorrijden, bijvoorbeeld naar een lokale garage om de geconstateerde problemen vervolgens zo snel mogelijk te laten verhelpen. Andere veel voorkomende pechgevallen zijn een niet startende auto en een lekke band. Om dit te voorkomen is het belangrijk om altijd een reserveband bij u te hebben en om de accu van uw auto regelmatig te laten controleren.

Laat uw auto onderhouden door Autobedrijf Auto Nol

Met de lange afstanden, heuvelachtige landschappen, warme temperaturen en zwaardere belading van uw auto, is pech onderweg dichterbij dan u denkt. Laat uw auto daarom voorafgaand aan uw vakantie onderhouden door Autobedrijf Auto Nol. Veel pechgevallen kunnen namelijk worden voorkomen door uw auto goed en regelmatig te laten onderhouden. Wanneer u uw auto door ons laat onderhouden, controleren we of alle vloeistoffen nog voldoende aanwezig zijn en lopen we uw auto op diverse andere punten na. Zo kunt u veilig de de weg op! U maakt eenvoudig een afspraak in onze werkplaats online, maar uiteraard kunt u ook bellen naar 033-246 55 17.