Autoschade door het rijden door water | Autobedrijf Auto Nol

Autoschade door het rijden door water

Vele automobilisten hebben er wel eens mee te maken gehad. U nadert een grote plas water op de weg. Rijdt u door, stopt u of keert u om? Rijdt u door, dan loopt u het risico op ernstige autoschade. De kans dat u hier in Nederland of in het buitenland te maken krijgt met wateroverlast op de weg is groot en er wordt verwacht dat dit steeds vaker zal voorkomen.

Welke autoschade kan er worden opgelopen?

In zowel Nederland als de omliggende landen hebben automobilisten regelmatig te maken met onder meer diepe plassen, ondergelopen straten of zelfs compleet overstroomde gebieden. Automobilisten die kiezen om door het hoge water te rijden, riskeren hier behoorlijke autoschade mee. Zo kan er, in plaats van lucht, water in de motor worden gezogen. De kans dat de motor als gevolg hiervan moet worden vervangen, is groot. Daarnaast houden de deuren het water ook niet altijd tegen. Zodra iemand door hoog water gaat rijden, loopt hij of zij het risico dat de elektronica van de auto nat wordt en kapot zal gaan.

Wat te doen bij wateroverlast

Bij extreem weer is het verstandig om uit te wijken naar de vluchtstrook of een andere route te zoeken. Mocht u onverhoopt toch in hoog water komen, schakel dan direct de motor uit. Als u hier op tijd heeft gehandeld, is het een kwestie van wachten tot alles weer droog is. Ook als uw auto in het water terecht is gekomen toen deze geparkeerd stond, kunt u het beste wachten tot het water is weggelopen. Let op dat ook rijden door laag water risico’s met zich meebrengt. De kans op aquaplaning bestaat dan wat gevaarlijke situaties kan opleveren. In dit geval is het belangrijk om niet in paniek te raken, het gas los te laten en het stuur goed vast te houden.

Autoschade herstel bij Autobedrijf Auto Nol

Heeft u autoschade opgelopen? Plan dan nu een afspraak in bij Autobedrijf Auto Nol. In onze werkplaats staat ons team klaar om allerlei schades te repareren. Een afspraak kunt u eenvoudig inplannen via onze agenda. Uiteraard kunt u ook ons telefonisch of online contacten indien u vragen heeft.