Auto's met felle kleuren komen terug | Autobedrijf Auto Nol

Auto’s met felle lakkleuren komen terug

De afgelopen jaren was er niet veel kleur te zien op de Nederlandse autowegen. De populairste autokleur van 2020 was dan ook wit. De tweede, derde en vierde plek zijn voor de kleuren zwart, grijs en zilver. Maar volgens Jung Lim Park, Senior Color Designer bij Volkswagen, zal het niet lang meer duren voordat hier verandering in komt.

Van kleurrijk naar grijze muis

Wanneer we kijken naar bijvoorbeeld de jaren 70, zien we een heel ander beeld van de autowegen. Auto’s werden in de meest vrolijke en speelse kleuren geproduceerd. Kanariegele, gifgroene en felrode auto’s waren heel normaal. Ook in de jaren 90 waren auto’s met een fellere kleur populair. Blauw en groen waren toen de meest gekozen kleuren. In de decennia die volgden, kwamen echter kleuren als zwart en grijs in trek.

We worden ons bewust van de grijsheid om ons heen

Hoewel er wereldwijd steeds minder kleurrijke auto’s rondrijden, denkt Jung Lim Park toch dat het niet lang gaat duren voordat de vraag naar opvallende kleuren voor auto’s weer gaat toenemen. Dit komt omdat we ons bewust worden van de grijsheid om ons heen. We kijken namelijk steeds vaker en steeds meer naar onze kleurrijke beeldschermen. De objecten op onze beeldschermen zijn vaak feller van kleur dan dat ze in werkelijkheid zijn. Park verwacht dan ook dat een aanzienlijk deel van de autokopers dit in de toekomst ook in het echt wil hebben, waardoor dit zeker effect zal gaan hebben op de voorkeurskleuren van auto’s in de toekomst.

Auto’s bij Autobedrijf Auto Nol

Of u nu de voorkeur heeft voor een auto in een neutrale kleur of juist een hele sprekende, bij Autobedrijf Auto Nol bent u aan het juiste adres. In ons assortiment hebben wij maar liefst ruim 100 nette jonge auto occasions van verschillende merken in diverse kleuren. Wilt u graag een auto uit het buitenland laten importeren? Ook dan kan Auto Nol u uitstekend helpen. Wij kunnen het importtraject namelijk van a tot z voor u regelen. Voor vragen kunt u ons bereiken via 033-246 55 17 of vul ons online contactformulier in.