Auto’s importeren vanuit het buitenland is in trek | Autobedrijf Auto Nol

Auto’s importeren vanuit het buitenland is in trek

Auto’s importeren vanuit het buitenland gebeurt steeds vaker. Dit is niet gek, aangezien de keuze vaak groter is dan in Nederland. In de eerste zes maanden van 2021 zijn er maar liefst 142.714 occasions geïmporteerd. In dezelfde periode vorig jaar waren dit er slechts 79.304. Het jaar 2019 draagt momenteel de titel van het jaar met de meeste geïmporteerde occasions. Er zijn toen 228.759 occasions geïmporteerd. Toch lijkt het erop dat het record dit jaar zal worden verbroken.

Welke auto’s worden er het meest geïmporteerd?

Er zijn in de eerste zes maanden van 2021 opvallend veel jonge benzineauto’s geïmporteerd. Maar liefst 110.749 stuks. Ook worden er nog flink wat dieselauto’s naar Nederland gehaald, namelijk 14.924. Het aantal hybride auto’s is zelfs verdrievoudigd ten opzichte van het eerste halfjaar van 2020 tot 13.040 exemplaren. Tenslotte is ook het aantal elektrische auto’s flink gestegen, van 1.347 naar 3.452.

Hoe werkt de import van een auto?

Om een auto vanuit het buitenland te importeren moeten er een aantal zaken worden geregeld. Zo moet de auto worden aangekocht en naar Nederland worden vervoerd. Ook moet de toelating bij de RDW worden geregeld om vervolgens de bpm-aangifte bij de belastingdienst te kunnen regelen. Daarnaast moet er ook een Nederlands kentekenplaat komen. Al met al komt er dus best nog wat papierwerk bij kijken.

Autobedrijf Auto Nol helpt bij auto’s importeren

Wilt u graag een auto vanuit het buitenland laten importeren, maar weet u niet hoe u dit moet regelen? Bij Autobedrijf Auto Nol helpen we u graag! Dankzij onze jarenlange ervaring op de binnenlandse én buitenlandse automarkt kunnen wij u uitstekend helpen bij het importen van een auto. Zodra de gewenste occasion is gevonden, inspecteren we de auto, onderhandelen we met de huidige eigenaar, transporteren we de auto, regelen we het papierwerk en maken onze monteurs de auto klaar voor gebruik. Neem gerust eens contact met ons op wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen over het importeren van auto’s.