Auto’s gaan gemiddeld langer mee | Auto Nol

Auto’s gaan gemiddeld langer mee

Uit recent gepubliceerde cijfers blijkt dat de levensduur van Nederlandse auto’s in de afgelopen acht jaar met meer dan twee jaar is gestegen. In 2010 ging een auto in ons land namelijk gemiddeld 16,3 jaar mee, terwijl dit cijfer in 2018 op 18,4 jaar lag. Er zijn verschillende redenen voor deze stijging te bedenken. Zo hebben de economische omstandigheden van de afgelopen jaren, de gemiddelde prijs van een nieuwe auto en de kwaliteit van nieuwe auto’s, allemaal invloed op hoe lang we met onze auto’s doen.

Levensduur van de motor

Belangrijke factor voor de levensduur van een auto, is hoe lang de motor meegaat. Wanneer de motor uiteindelijk kapotgaat, is het vaak namelijk niet meer rendabel om de auto te laten repareren. De levensduur van de motor is vervolgens weer afhankelijk van hoe er met de auto omgegaan wordt. De motor van een auto die altijd korte stukjes rijdt, waarbij de motor nooit goed warm wordt en waarbij veel wordt geremd en opgetrokken, wordt nou eenmaal veel zwaarder belast dan de motor van een auto die enkel voor lange ritten over de snelweg wordt gebruikt.

De levensduur van uw auto verlengen

Wilt u de levensduur van uw auto verlengen? Dan is het belangrijk om goed voor uw auto te (laten) zorgen. Laat uw auto bijvoorbeeld regelmatig onderhouden, zodat de techniek van uw auto altijd in uitstekende conditie verkeert. Daarnaast is het belangrijk om uw auto rustig warm te rijden en dus niet snel op te trekken met een koude motor. Schakel bovendien op tijd en blijf niet onnodig lang in hoge toeren rijden. Hierdoor beperkt u de slijtage van de motor, wat een positief effect heeft op de levensduur.

Auto Nol houdt uw auto in topconditie

Als uw mobiliteitspartner hebben wij bij Auto Nol alles in huis om uw auto in topconditie te kunnen houden. Onze werkplaats is bijvoorbeeld uitgerust met de meest moderne apparatuur en onze technici worden continu bijgeschoold, zodat zij op de hoogte zijn en blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autotechniek. U kunt uw auto dan ook met een gerust hart bij ons laten onderhouden, zodat u kunt profiteren van een optimale levensduur. Een afspraak maakt u gemakkelijk online of telefonisch tijdens onze openingstijden.

Afspraak maken werkplaats