winter(sport)check vakgarage auto nol nijkerk

Voorkom autopech met Winter(sport)check

Voorkom autopech met een Winter(sport)check!

De klok staat inmiddels op de wintertijd. Hoog tijd dus om je auto goed voor te bereiden op veel natte, koude, gure dagen, want de kans op autopech voorkom je met een Wintercheck. Ga je deze winter naar een mooie skibestemming? dan is een wintercheck ook bij uitstek geschikt voor een zorgeloze wintersport zonder autopech.

Na een lange, prachtige zomerperiode zijn we de afgelopen weken merkbaar beland in de natte dagen van de herfst. Niet alleen wij merken dat de winter op komst is, maar je auto krijgt er ook mee te maken. Door regen, lage temperaturen, (misschien) vorst, sneeuw, mist, gladheid moet je extra alert zijn in het verkeer. Dan is het fijn dat je volledig kan vertrouwen op de techniek van je auto. En dan bedoelen we dus niet alleen de verlichting, ruitenwissers, verwarming, remmen en de banden en maar juist ook goed werkende systemen zoals het ABS, ESP en bijvoorbeeld de licht- & regensensor.

Accu meest voorkomende autopech in winter

Wanneer de temperaturen dalen, is de kans op problemen met de accu veel groter. De accu is erg belangrijk en voorziet alle aanwezige systemen van de nodige stroom. De meeste accu’s hebben een levensduur van circa 6 jaar. De exacte levensduur is afhankelijk van verschillende factoren. Bij vorst daalt de capaciteit van je accu. In de top 10 van meeste voorkomende autopech staat de accu vrijwel bovenaan! Een lege accu is niet alleen vervelend maar realiseer je ook dat je misschien langere tijd stilstaat zonder verwarming. Om zeker te zijn dat je accu ook in de winter voldoende stroom levert controleren wij dit tijdens de wintercheck. Zo voorkom je al heel eenvoudig de kans op autopech en stilstand. Ben je geïnteresseerd in meer tips om je accu langer goed te houden, lees dan ook eens dit artikel

Ster in de voorruit

Tijdens de zomer een sterretje opgelopen in de voorruit? Dat is vervelend, maar na een tijdje let je er misschien niet meer op. Toch kan een ster in je voorruit door temperatuurwisselingen gemakkelijk een barst worden. Dit zorgt voor extra kosten en een veiligheidsrisico. Is het sterretje kleiner dan een 2 Euro muntstuk, dan kan de beschadiging vrijwel altijd goed en snel gerepareerd worden. Ook dit controleert Vakgarage Auto Nol tijdens de wintercheck.

Met de auto op Wintersport

Voor veel mensen is de winter ook het moment om uit te kijken naar een heerlijke wintersportvakantie. Velen reizen af naar de alpen om te genieten van de winterpret. Dit betekent al gauw een retourrit van 2.000km. Om de vakantie niet te bederven wil je autopech natuurlijk voorkomen. Daarom is het aan te bevelen om je auto voorafgaand te controleren met de Vakgarage Wintercheck. In de regio Nijkerk staat Vakgarage Auto Nol graag voor je klaar. Onder het genot van een heerlijke kop koffie, thee of warme chocolademelk controleren wij uw auto op alle belangrijke, vitale punten!

Pechhulp Europa

Als Vakgarage Auto Nol doen wij graag iets extra’s om autopech te voorkomen. Daarom voeren we niet alleen een wintercheck uit, maar bieden we ook de aantrekkelijke Vakgarage Pechhulp Europa. In combinatie met een onderhoudsbeurt kunnen wij deze aanbieden voor slechts € 25,- per jaar! Zo voorkom je autopech en mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan is de hulp snel onderweg!