Autonieuws uit Europa | Autobedrijf Auto Nol

Autonieuws uit Europa

Het recentelijk gepubliceerde halfjaarlijkse rapport van occasion-website AutoScout24 voorziet ons van autonieuws uit Europa. Het rapport heeft betrekking op statistieken uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje. Uit de door AutoScout24 verzamelde statistieken blijkt bijvoorbeeld welke merken en modellen het populairst zijn in welke landen en wat de doorsnee prijs is die consumenten betalen voor een tweedehands auto in de betreffende landen. Nederlandse consumenten betaalden in 2014 gemiddeld het minst voor een occasion.

Tweedehands auto het goedkoopst in Nederland

De prijzen die gedurende 2014 betaald werden voor occasions in de 7 landen uit het onderzoek, stegen gemiddeld met 4%. In Oostenrijk was de stijging van de prijs van tweedehands auto’s met 8,4% het hoogst. Dit, terwijl de prijsstijging in Nederland met 0,2% het laagst was. Nederlanders betaalden in 2014 daarom significant minder voor een gebruikte auto dan inwoners van de andere onderzochte landen. De gemiddelde prijs voor een occasion lag in ons land op €11.608, terwijl de Duitsers bijvoorbeeld gemiddeld €17.000 euro neertelden voor een occasion. Een verklaring voor het prijsverschil in de verschillende landen, is bijvoorbeeld dat onderzochte landen verschillende belastingsystemen hanteren die betrekking hebben op autorijden.

Populariteit rode occasion neemt toe in Nederland

In hetzelfde rapport is ook de vraag en het aanbod van tweedehands auto’s in de betreffende landen onderzocht. De populairste occasions aan de vraagkant zijn uitsluitend van Duitse merken afkomstig. Zo staat BMW op de eerste plaats met bijna 15% van de vraag naar occasions, gevolgd door Volkswagen (12,1%) en Mercedes occasions (11,7%). Wat kleuren betreft, zijn de kleuren zwart (28,3%) en grijs (15,9%) het populairst in bijna alle 7 landen. Opvallend detail is, dat er in Nederland relatief veel vraag is naar tweedehands auto’s in de kleur rood (6%), terwijl deze kleur verder alleen in Frankrijk gevraagd wordt (4,4%).

Tot ziens bij Auto Nol occasions

Bij Auto Nol occasions in Nijkerk kunt u terecht voor tweedehands auto’s van uitzonderlijke kwaliteit, tegen de scherpste prijs. Wij hebben op ieder moment rond de 100 occasions beschikbaar, meestal van recente bouwjaren en altijd met een bekende onderhoudsgeschiedenis. Neem een kijkje bij ons aanbod, of kom langs in onze showroom. Wij helpen u graag persoonlijk verder!