Auto trends 2018 en verder | Autobedrijf Auto Nol

Auto trends 2018 en verder

Het jaar 2018 is alweer bijna door de helft: een goed moment om te kijken naar de trends die zich op dit moment in autoland aan het vormen zijn. De technologische vooruitgang gaat snel en ook de economie werkt weer op volle toeren. Dit zijn allemaal zaken die van invloed zijn op hoe we onze mobiliteitswensen invullen. In de afgelopen jaren zagen we het aantal verkopen van occasions bijvoorbeeld naar recordhoogten stijgen en ook private lease is inmiddels aan een niet te stuiten opmars bezig. Maar wat zijn de trends die ons in de komende jaren in de ban zullen houden?

Stapje voor stapje richting autonoom rijden

In de afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor de zelfrijdende auto. Grote partijen als Google en Uber zetten groots in op deze trend en doen er alles aan om als eerste met een autonoom rijdende auto op de markt te kunnen komen. Hoewel een volledig zelfrijdende auto nog als toekomstmuziek klinkt worden er stilletjes steeds meer veiligheidssystemen in bestaande auto’s geïntroduceerd die ons langzaamaan richting volledig autonoom rijden bewegen. In de afgelopen tien jaar werden bijvoorbeeld systemen als de adaptive cruise control, lane assist en het automatisch inparkeren toegepast. In de komende jaren zullen steeds meer van deze systemen gemeengoed worden.

De aanschaf van grotere auto’s

Waar de kleine auto’s in de afgelopen jaren mateloos populair waren, zien we nu dat de consument steeds weer een stapje groter en duurder gaat rijden. De gemiddelde aanschafwaarde van een nieuwe auto neemt toe en de grotere modellen, zoals bijvoorbeeld SUV’s, zijn erg populair. De verwachting is dat deze trend door gaat zetten en dat grotere en veiligere modellen ook in de komende jaren in toenemende mate op de aandacht van de consument mogen rekenen.

Veilig autorijden

Tot slot zien we dat er steeds meer aandacht komt voor veiligheid achter het stuur. Tijdens het rijden worden we namelijk voortdurend afgeleid door prikkels, zoals bijvoorbeeld prikkels vanuit onze smartphone en als we hier niet op de juiste manier mee omgaan kan dit tot onveilige situaties leiden. Daarom wordt er steeds nadrukkelijker aandacht gevraagd om veilig gedrag achter het stuur en zijn de boetes voor smartphonegebruik achter het stuur inmiddels weer verhoogd. Wij verwachten dat dit ook in de komende jaren nog een aandachtspunt gaat zijn.

Voordelig mobiel met Auto Nol

Het maakt niet uit wat uw mobiliteitswensen zijn, want bij Auto Nol denken we graag mee over de meest geschikte manier om uw mobiliteitswensen te vervullen. Wij hebben een ruime showroom vol voordelig geprijsde occasions en daarnaast hebben we een eigen werkplaats voor al het voorkomende auto onderhoud. Onze verkoopadviseurs gaan graag met u om de tafel om de mogelijkheden te bespreken en uiteraard behoren ook inruil en financiering bij Auto Nol tot de mogelijkheden.

Occasions bekijken