Auto kopen of leasen | Occasion kopen | Autobedrijf Auto Nol

Auto kopen of leasen?

Uit recentelijk onderzoek van het NIBUD blijkt dat 70% van de Nederlanders bezuinigt op hun uitgaven. Het kiezen voor een occasion in plaats van een nieuwe auto ligt daar mee in één lijn. De keuze tussen het financial leasen of kopen van een occasion is in sommige gevallen op voorhand moeilijk te maken, want de beste keuze ligt namelijk geheel aan de specifieke situatie en wensen van de automobilist. Onderstaand vindt u een aantal tips om een goede, overwogen keuze te maken.

Goede afweging

Vaak wordt er gekozen voor het kopen van een occasion om extra kosten zoals rente te voorkomen, of omdat het administratief gezien eenvoudiger is. Als u van plan bent om een tweedehands auto te kopen, zet dan de totale rente af tegenover hetgeen uw geld u anders zou kunnen opbrengen (bijvoorbeeld de rente op uw spaarrekening). Door deze vergelijking te maken, kunt u gemakkelijk zien wat de beste optie is.

Voordelen auto leasen

Een van de grootste voordelen van het leasen van een occasions is dat de betaling gespreid verloopt. Daarbij bent u na de laatste afbetaling wel gewoon eigenaar van de occasion. Tijdens de leaseperiode bent u economisch eigenaar. Dit betekent dat u als ondernemer de maandelijkse BTW-kosten kunt terugvorderen gedurende de aangifte van uw omzetbelasting. Eveneens zijn de rente en de maandelijkse aflossing van tevoren vastgelegd in de leaseovereenkomst. U weet dus precies waar u aan toe bent: geen onverwachte extra kosten of een variabele rente. Leasen van een occasion is overigens niet alleen interessant voor bedrijven, maar kan ook zeer interessant zijn voor particulieren.

Dit zijn echter niet alle voordelen. Lees hier meer over ” href=”https://www.autonol.nl/contact/” >contact op met Autobedrijf Auto Nol.