Afgelopen maand weer meer occasions verkocht | Autobedrijf Auto Nol

Afgelopen maand weer meer occasions verkocht

Ondanks de coronacrisis blijft de verkoop van occasions goed lopen. Sterker nog, de occasionmarkt is de afgelopen maanden flink gegroeid! Uit cijfers van branchevereniging BOVAG blijkt dat autobedrijven in de maand oktober in totaal 116.343 occasions verkochten. Dat is 6% meer dan dat er in oktober 2019 is verkocht. Daarmee is oktober de vijfde maand op rij waarin er meer occasions zijn verkocht dan in dezelfde maand een jaar daarvoor.

Minder nieuwe auto’s en particuliere verkoop

In totaal zijn er in de eerste 10 maanden van 2020 ongeveer 1,1 miljoen occasions verkocht. Dit zorgt voor een totale stijging van 1,9% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Hoewel de verkoop door autobedrijven dus steeds verder groeit, neemt de verkoop van occasions tussen particulieren zelf juist af. Oktober is dan ook de eerste maand van dit jaar waar er minder onderling werd verkocht dan het jaar ervoor. Ook worden er dit jaar minder nieuwe auto’s verkocht. Een vergelijking tussen oktober 2020 en oktober 2019 laat zien dat er sprake is van een daling van 5,3%.

Elektrisch rijden steeds populairder

Wanneer we verder inzoomen op de occasionverkoop, zien we een duidelijk stijgende lijn in het aantal verkochte elektrische occasions. Daarnaast wordt het aanschaffen van een elektrische occasion extra aantrekkelijk gemaakt door de €2.000,- subsidie die u kunt ontvangen bij de aanschaf van een volledig elektrische occasion. Zo werden er dit jaar al bijna 11.000 stuks verkocht (een ruime verdubbeling ten opzichte van de eerste 10 maanden in 2019) en ontstaat er een marktaandeel van 1%. Daarentegen worden LPG en diesel occasions steeds minder verkocht.

Occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Auto Nol hebben wij verschillende occasions van diverse merken op voorraad. Op onze occasionpagina kunt u eenvoudig ons aanbod bekijken. Ook kunt u via onze website een offerte of een proefrit thuis aanvragen. Wanneer u vragen heeft, kunt u deze stellen via ons online contactformulier. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken via 033-246 55 17 of bezoek onze showroom in Nijkerk.