Aantal autoverkopen in november opnieuw gestegen | Autobedrijf Auto Nol

Aantal autoverkopen in november opnieuw gestegen

Het aantal autoverkopen in Nederland lijkt nog steeds in de lift te zitten. In de maand november werd voor de vierde maand op rij een hoger aantal autoverkopen geregistreerd dan in dezelfde maand van het voorgaande jaar. De groei is ten opzichte van de eerdere 3 maanden wel wat afgevlakt. Het populairste merk in de maand november was Toyota, op de voet gevolgd door Volkswagen. Dit blijkt uit cijfers van de BOVAG en RAI Autovereniging.

Autoverkopen voor vierde maand op rij in de lift

In november 2022 lag het aantal verkopen 2,2 procent hoger dan in november 2021. De maanden augustus, september en oktober noteerden groeipercentages van respectievelijk 9,2, 4,8 en 20 procent. Daarmee is er dus weliswaar voor de vierde maand op rij een groei geconstateerd, maar vlakt deze dus wel wat af. Over het derde kwartaal van 2022 werd een groei van 20,5 procent geconstateerd ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. Over het gehele jaar ligt het aantal autoverkopen wel nog altijd zo’n 2 procent onder het aantal van 2021. Auto’s met elektrische of hybride aandrijving zitten al wel in de lift ten opzichte van het voorgaande jaar.

Toyota het populairste merk

Bij Toyota kan opnieuw de vlag uit. Zij behouden in november de koppositie als populairste automerk met een marktaandeel van 10,67 procent. Dit komt waarschijnlijk mede door hun uitgebreide aanbod elektrische en hybride auto’s. Volkswagen heeft de tweede positie overgenomen van Kia met een marktaandeel van 9,89 procent. Peugeot had ook een goede maand. Zij stijgen van positie 7 naar 4 met een marktaandeel van 6,40 procent. Dit gaat dan wel weer ten koste van Renault, dat een plekje daalt en nu de vijfde positie in bezit neemt met een marktaandeel van 5,77 procent.

Auto kopen of verkopen bij Auto Nol

Uiteraard zorgen wij altijd voor een mooi en breed assortiment aan occasions in onze showroom te Nijkerk. Bekijk dan ook snel ons aanbod aan occasions, waarbij bovengenoemde automerken uiteraard niet ontbreken. Daarnaast is het ook mogelijk uw auto te verkopen bij Auto Nol. Dankzij onze jarenlange ervaring in de autowereld garanderen wij u een eerlijke prijs en helpen we u bij elke stap in het proces. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, of wilt u graag een afspraak maken om langs te komen en/of een proefrit te maken? Wacht dan vooral niet en neem vandaag nog contact met ons op.