aanschafsubsidie-voor-uw-elektrische-auto-elektrische-occasion

Aanschafsubsidie voor uw elektrische auto

Vanaf deze zomer kunnen mensen die een elektrische auto willen aanschaffen, gebruik maken van een flinke aanschafsubsidie. Voor zowel nieuwe elektrische auto’s als een tweedehands elektrische auto’s, kunt u dan een aanschafsubsidie ontvangen.

Aanschafsubsidie elektrische auto’s

Vanaf 1 juli kunnen particulieren een subsidie aanvragen als ze een elektrische auto privé willen kopen of privé willen leasen. Met de nieuwe subsidieregeling wordt het een stuk interessanter voor middeninkomens om een elektrische auto aan te schaffen. Op de aanschaf van een nieuwe elektrische auto kunt u een subsidie ontvangen van €4.000 en voor elektrische occasions is dit €2.000.

Drempel aanschaf elektrische auto verlagen

Met de nieuwe subsidieregeling wordt tegelijkertijd ook een afspraak uit het klimaatakkoord vervuld. Minister Veldhoven van milieu vindt dat een elektrische auto voor veel meer mensen bereikbaar moet worden dan alleen voor zakelijke rijders. Hoewel er steeds meer elektrische auto’s te koop zijn en deze gelukkig steeds goedkoper worden, hikken veel mensen nog altijd tegen de hoge aanschafprijs aan. Met deze nieuwe regeling wil de regering deze drempel dan ook een stukje lager maken.

Voorwaarden voor de subsidie

Wanneer u gebruikt wilt maken van de subsidie moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo geldt de subsidie alleen voor elektrische personen auto’s met een oorspronkelijke cataloguswaarde tussen de €12.000 en €45.000 en een actieradius van minimaal 120 km. Daarnaast moet de auto nog enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven. Daarnaast moet, om misbruik te voorkomen, de auto aangeschaft worden bij een erkend autobedrijf en mag er per persoon slechts één keer een subsidie aangevraagd worden.

Klimaatdoelstellingen behalen

Naar verwachting zullen elektrische auto’s een steeds lagere aanschafprijs krijgen, daardoor loopt het subsidiebedrag de komende jaren steeds verder terug. In 2025 geldt er nog een subsidie van €2.550 voor nieuwe auto’s, voor elektrische occasions blijft de subsidie overigens €2.000. Er is in totaal €252 miljoen gereserveerd voor de subsidie. De overheid hoopt op deze manier dan ook om een stap dichterbij de klimaatdoelstellingen te komen.

Occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol kunt u gemakkelijk onze elektrische occasions bekijken op onze website. Wij bieden daarnaast een uitgebreide service voor het onderhouden, importeren en leasen van (elektrische) auto’s. Wilt u meer weten over deze aanschafsubsidie of over een van onze diensten, dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen via ons online contactformulier of telefonisch via 033 – 246 55 17. U bent uiteraard van harte welkom in onze showroom!