25% autokopers heeft spijt | Autobedrijf Auto Nol

25% autokopers heeft spijt

Uit een onderzoek onder 1.015 autokopers blijkt dat een kwart van de autokopers al kort na aanschaf van een auto hier spijt van heeft. Hoewel dit in het algemeen vaker geldt voor mannen dan voor vrouwen, zijn er bij vrouwen ook teleurstellingen aan te wijzen. Bij mannen zit de teleurstelling vaak in de onderhoudskosten die al snel ontstaan na aanschaf. Vrouwen zijn vaker ontevreden met de prestaties van de auto, vaak valt het brandstofverbruik tegen en maakt de auto meer lawaai dan vooraf gedacht. Ook zijn er verschillen aan te wijzen tussen jongeren, ouderen en mensen uit de stad. Zoekt u een betrouwbare occasion? Kom dan eens langs bij Auto Nol in Nijkerk, bij ons vindt u voordelige jonge occasions. Bij Auto Nol denken wij graag met u mee! samen gaan we op zoek naar de ideale auto, waar u geen spijt van krijgt!

Mannelijke en vrouwelijke autokopers

Naast de bovengenoemde verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke autokopers zijn er nog een aantal andere verschillen aan te wijzen. De grootste zorg onder autobezitters in het algemeen zijn de onvoorziene kosten die met een auto gepaard gaan. Naast zorgen over kosten van onvoorziene reparaties maken mannen zich in het algemeen meer zorgen over diefstal of inbraak. Vrouwen maken zich meer zorgen over pech, slijtage, beschadigingen en de afwikkeling hiervan.

Oudere en jongere autokopers

Van de autokopers die spijt hebben van hun aanschaf is het grootste gedeelte 55-plusser. Maar liefst 42% geeft aan spijt te hebben gehad van hun aankoop. Onder jongeren ligt dit percentage veel lager, slechts 18% van de jongeren tot 25 jaar geeft aan spijt te hebben. Ouderen hebben in het algemeen meer te besteden en gaan vanwege veranderende omstandigheden andere eisen stellen op het gebied van comfort en rijplezier. Mede hierdoor kiezen veel 55-plussers ook voor een privé leasecontract. Jongeren hebben minder te besteden en stellen daardoor ook minder eisen aan hun auto.

Autokopers uit de randstad

Het grootste gedeelte van de autokopers met spijt komt uit de randstad. Door dagelijkse filés en drukkere wegen brengen mensen uit deze regio meer tijd door in hun auto. Daardoor speelt de auto een grotere rol in het leven van iemand uit de randstad. Net als ouderen kiezen mensen uit de randstad eerder voor een privé leasecontract.

Betrouwbare occasion kopen bij Auto Nol

Denk dus goed na voordat u zomaar een auto aanschaft, bij Auto Nol denken wij graag met u mee! Wilt u een nette, jonge en betrouwbare occasion kopen? Bij Auto Nol hebben wij een groot aanbod aan occasions in elke prijsklasse. U kunt al onze occasions bekijken op onze occasion-pagina. Hier kunt u tevens gemakkelijk een offerte aanvragen of een proefrit inplannen! Heeft u nog vragen over een bepaalde auto? Bel dan gerust even met 033 – 246 55 17!