Dit is een weergave van hoe dit bericht eruit zou kunnen zien in de Google-zoekresultaten. Lees this post voor meer info. 2017 topjaar voor verkoop occasions | Autobedrijf Auto Nol

2017 topjaar voor verkoop occasions

Uit prognoses van BOVAG blijkt dat er in 2017 in totaal naar verwachting om en nabij de 2 miljoen occasions verhandeld zullen worden. Dit aantal is een absoluut record. Ongeveer 60 procent van alle gebruikte auto’s wordt hierbij door autohandelaren verkocht, terwijl de overige 40 procent door consumenten onderling wordt verhandeld.

Opvallend is dat er in 2017 ook weer meer nieuwe auto’s verkocht werden, terwijl de verkoop van nieuwe auto’s vorige jaar juist een dieptepunt bereikte. De verwachting is dat de verkoop van nieuwe auto’s dit jaar boven de 400.000 exemplaren uit gaat komen. Wat een stijging van meer dan 8 procent betekent.

Economisch herstel stimuleert automarkt

De stijgende verkopen van zowel occasions als nieuwe auto’s zijn exemplarisch voor het herstel van de Nederlandse economie. Met 382.000 verkochte nieuwe auto’s, werd vorige jaar juist het laagste punt in vijftig jaar tijd bereikt. Autobedrijven zijn dan ook verheugd over de prognoses van BOVAG. Toch blijven de verkopen van nieuwe auto’s onder druk staan, zeker gezien het feit dat ruim 20 procent van alle verkochte occasions jonger dan vier jaar is en daarmee concurreert met de verkopen van nieuwe auto’s.

Verdeling occasionverkopen

Wanneer er wordt ingezoomd op de Nederlandse markt voor occasions, dan wordt er een verdeling zichtbaar waarbij ongeveer 80 procent van de verkochte occasions een benzinemotor heeft. Het aandeel tweedehands diesels neemt ongeveer 16 procent in beslag en het overige deel bestaat uit alternatieve aandrijvingen zoals elektrische auto’s en auto’s die op LPG rijden. Volledig elektrische occasions worden nog slechts mondjesmaat verkocht, maar het aantal verdubbelde wel van 1.120 in 2016 naar 2.205 dit jaar.

Auto Nol Occasions, uw adres voor een betrouwbare auto

Auto Nol in Nijkerk is uw specialist als het om betrouwbare occasions en het bijbehorende onderhoud gaat. Wij beschikken over een ruime showroom, waar u op uw gemak rond kunt kijken. Uiteraard is het ook mogelijk om een uitgebreide proefrit te maken, dit kan zelfs bij u op locatie. Ons aanbod bekijken op uw computer, laptop of tablet? Bezoek dan snel ons occasionoverzicht.