100% onderhouden occasions voortaan voorzien van certificaat | Auto Nol Nijkerk

100% onderhouden occasions voortaan voorzien van certificaat

Wanneer een autobedrijf het label 100% onderhouden aan een occasion toekent, dan krijgt de koper van deze occasion hier voortaan een fysiek bewijs bij in de vorm van een certificaat. Dit, net als bij het tellerrapport van de RDW. Het betreffende certificaat is een tastbaar bewijs dat de auto altijd tijdig het benodigde onderhoud heeft gehad volgens het schema wat de fabrikant hiervoor hanteert. Volgens de initiatiefnemers van 100% onderhouden zal dit consumenten stimuleren om het onderhoud bij te houden, zodat het certificaat ook in de toekomst, bij een eventuele verkoop, weer toegekend kan worden.

100% onderhouden een succes

Inmiddels is het predicaat 100% onderhouden een bescheiden succes te noemen. Ongeveer 150 Nederlandse autobedrijven zijn bij het initiatief aangesloten en er verschijnen steeds meer auto’s met het label op de diverse Nederlandse occasionportals. Het uitdelen van certificaten is een volgende stap die moet bijdragen aan de promotie van adequaat auto onderhoud. Wanneer een autobedrijf het predicaat toekent aan een bepaalde occasion, krijgt dit bedrijf vervolgens volledig digitaal een certificaat toegestuurd door de stichting 100% onderhouden. Dit certificaat kan vervolgens afgedrukt worden en bij aflevering aan de consument meegegeven worden.

Het belang van goed auto onderhoud

100% onderhouden is opgericht om goed auto onderhoud te stimuleren in Nederland. Van auto’s met dit label is in één oogopslag duidelijk dat ze goed zijn onderhouden volgens het schema van de fabrikant. Dit biedt transparantie en zekerheid. Het label kan alleen worden toegekend door medewerkers van autobedrijven die hiervoor zijn gecertificeerd door de stichting 100% onderhouden. Deze stichting waarborgt de kwaliteit met behulp van bedrijfscontroles. 100% onderhouden wordt gesteund door BOVAG en de ANWB.

Autobedrijf Auto Nol en 100% onderhouden

Bij Autobedrijf Auto Nol vinden we auto onderhoud zeer belangrijk. Met het juiste onderhoud heeft u namelijk zo lang mogelijk plezier van uw auto. Daarnaast bevordert het de veiligheid van het Nederlandse wagenpark. Wij zijn dan ook aangesloten bij 100% onderhouden. Dit betekent dat u regelmatig occasions in ons aanbod aantreft die voorzien zijn van het betreffende label. Bij aankoop van deze occasions wordt vanaf nu ook het certificaat verstrekt.