Tesla draagarm vervangen

Hoort u in uw Tesla een krakend geluid bij het rijden over drempels, gebonk bij het rijden over onverharde wegen en/of trekt uw Tesla scheef tijdens het rijden? Dan kan het tijd zijn om de draagarm te vervangen van uw Tesla. U zou hiervoor contact op kunnen nemen met Tesla zelf, maar de slecht bereikbare klantenservice, lange wachttijden en stevige tarieven kunnen dit een onaangenaam proces maken. Neem in plaats daarvan contact op met Autobedrijf Auto Nol. Onze kundige en ervaren monteurs kunnen de draagarm van uw Tesla uitstekend voor u vervangen voor alle verschillende modellen, waaronder de Tesla Model S en de Tesla Model 3.

Wat is een Tesla draagarm?

Een draagarm brengt de aandrijfkracht en remkracht over, zonder daarbij de stand van de wielen te beïnvloeden. De krachten die door het versnellen, remmen en sturen worden geleverd, worden opgevangen door de draagarm. Het is het onderdeel dat via de fuseekogel het fuseestuk verbindt met het subframe of carrosserie. Het is over het algemeen van aluminium, in een triangel- of stangvorm. Bekijk onderstaand een foto van een Tesla draagarm als voorbeeld.

Draagarm Tesla vervangen

 

Slijtage op de draagarm voorkomen

U kunt op een aantal manieren proberen slijtage aan uw draagarm te voorkomen. Tijdens het rijden in uw Tesla kunt u namelijk met een aantal dingen rekening houden. Zo kunt u het beste niet te hard over drempels rijden. Ook kunt u het beste proberen diepe kuilen te vermijden. Doet u dit niet? Dan loopt u het risico dat uw draagarm sneller tekenen van slijtage gaat vertonen.

Wanneer een Tesla draagarm vervangen?

Er zijn een aantal tekenen dat het tijd kan zijn om de draagarm te laten vervangen. Krakend geluid bij het rijden over drempels, gebonk bij het rijden over onverharde wegen, speling of een lichte tik tijdens het sturen en het scheeftrekken van uw auto tijdens het rijden zijn allemaal tekenen dat de draagarm aan vervanging toe is. De draagarm zelf is vrij stevig, de kogels en rubberlagers zijn daarentegen wel slijtage gevoelig. Het is echter een lastig proces om de lagers in en uit te koppelen, waardoor het meestal voordeliger is de gehele draagarm te vervangen.

Tesla draagarm vervangen bij Auto Nol

Wanneer u vermoedt dat het tijd is om uw draagarm te vervangen, kunt u contact opnemen met Autobedrijf Auto Nol. Wij zullen uw Tesla controleren om te zien of uw probleem inderdaad opgelost kan worden door het vervangen van de draagarm. Is er toch een andere ingreep nodig? Ook dan kunnen we u hierbij uiteraard helpen. Wij kunnen namelijk allerlei Tesla onderhoud uitvoeren. Neem vandaag nog contact met ons op of maak direct een afspraak via onderstaande knop.

Maak hier direct een afspraak