Welke hybride occasion past het beste bij jou? | Autobedrijf Auto Nol

Welke hybride occasion past het beste bij jou?

Steeds meer Nederlanders kopen tegenwoordig een hybride auto, een zuinig voertuig waarin een elektro- en een brandstofmotor elkaar versterken. Door de toename van hybride auto’s komen er ook steeds meer hybride occasions beschikbaar op de Nederlandse automarkt. Niet elke hybride is echter hetzelfde. Onder de hybride auto’s zijn een aantal verschillende soorten, maar wel allemaal met eenzelfde doel: zo min mogelijk brandstof verbruiken. In dit nieuwsbericht vertellen wij u over de verschillen tussen de standaard hybride, de mild-hybride en de plug-in hybride. Tevens vertellen we u waar u op moet letten als u een hybride occasion wilt aanschaffen.

De verschillen tussen de standaard hybride, mild hybride en plug-in hybride

De standaard hybride auto is voorzien van een batterijpakket, een kleine elektromotor en een verbrandingsmotor. De accu van een hybride auto laadt zichzelf op, door energie te halen uit bijvoorbeeld het afremmen of het uitrollen van de auto. Omdat de energie van de batterij zuinig wordt besteed tijdens het rijden, is dit type voertuig vele malen zuiniger dan een auto met enkel een verbrandingsmotor. Deze auto is in staat om volledig elektrisch te rijden, maar is hier eigenlijk niet voor bedoeld.

De mild-hybride is een veel voorkomende hybride. Deze variant beschikt ook over kleine elektromotor en een verbrandingsmotor. Deze twee motoren ondersteunen elkaar tijdens het gebruik van de auto. Door de samenwerking tussen deze twee motoren is de mild-hybride auto instaat tot krachtigere motorprestaties tegen een lager gebruik. Deze auto kan echter niet volledig elektrisch rijden.

De plug-in hybride haalt zijn energie uit laadpalen, die speciaal voor elektrische auto’s bedoeld zijn. Bekende plug-in voertuigen zijn onder andere de Mitsubishi Outlander PHEV, de Volkswagen Golf GTE en de Audi A3 E-Tron. Deze voertuigen bevatten een groot batterijpakket, een sterke elektromotor en een verbrandingsmotor. De plug-in hybride kan gemiddeld 25 tot 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Pas zodra de accu bijna leeg is, wordt de verbrandingsmotor ingeschakeld.

Voordelen van een hybride auto

Het grootste voordeel van een hybride auto is het lage brandstofverbruik. Daarnaast zijn hybride auto’s vaak voorzien van een automatische versnellingsbak. Dit zorgt ervoor dat filerijden een stuk makkelijker wordt en het verbruik van brandstof zo laag mogelijk kan worden gehouden. Bovendien profiteer je nu nog van het half-tarief wegenbelasting (je betaald slechts 50%). Tot slot staan de oplaadpalen, die nodig zijn om plug-in hybride auto’s op te laden, vaak op handige parkeerplekken op openbare plekken. Een hybride auto is ideaal wanneer u in de omgeving van een stad woont, waarbij u veel korte afstanden moet afleggen.

Nadelen van een hybride auto

Ondanks dat er vrijwel geen nadelen aan het bezitten van een hybride auto zitten, zijn er een aantal zaken waar rekening mee zou kunnen gehouden worden. Om in een plug-in hybride te rijden, is het handig om gebruik te maken van een oplaadpaal voor uw woning. Anders bent u genoodzaakt om enkel gebruik te maken van laadpalen in bijvoorbeeld parkeergarages, waar parkeerkosten aan verbonden kunnen zitten. Daarnaast is er regelmatig onderhoud aan de motor van een hybride vereist. Dit, om ervoor te zorgen dat de verbrandingsmotor ondanks verminderd gebruik goed blijft lopen. Het is hierbij belangrijk dat het onderhoud uitgevoerd wordt door een specialist.

Hybride occasion bij Autobedrijf Auto Nol

Het kopen van een tweedehands hybride auto levert u meer voordelen dan nadelen op. Wanneer u op zoek bent naar een goed onderhouden hybride occasion, kunt u terecht bij Autobedrijf Auto Nol. In ons aanbod beschikken wij bijvoorbeeld regelmatig over hybride occasions zoals de Mitsubishi Outlander PHEV, de Toyota Auris en de Chevrolet Volt. Onze ervaren medewerkers helpen u graag met het vinden van de hybride occasion die het beste aansluit bij uw wensen, verwachtingen en levensstijl.

Daarnaast kunt u in de werkplaats van Auto Nol altijd terecht voor vakkundig onderhoud aan uw hybride occasion. Onze monteurs worden regelmatig bijgeschoold, waardoor zij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Auto Nol wordt niet voor niets regelmatig bestempeld als de hybridespecialist. Bekijk ons huidige aanbod via onze website of kom gezellig langs in onze showroom voor een proefrit.