Volkswagen investeert miljoenen in productie van accubatterij | Autobedrijf Auto Nol

Volkswagen investeert miljoenen in productie van accubatterij

Tot op heden domineert het Amerikaanse automerk Tesla de markt voor elektrische voertuigen. Een belangrijke oorzaak, is de hoeveelheid batterijen die Tesla tot haar beschikking heeft. Voor andere automerken blijkt het namelijk lastig te zijn om in de buurt te komen van eenzelfde grootschalige productie. Het Duitse automerk Volkswagen lijkt hier echter verandering in te willen gaan brengen.

Europa wil inhaalslag maken in accuproductie

Europa loopt al enige tijd achter op Amerika wat betreft het produceren van elektrische voertuigen. De belangrijkste reden voor deze trage productie is het te kort aan accubatterijen. De enige fabrikant die momenteel op grote schaal accubatterijen levert is het Oost-Aziatische bedrijf Panasonic. Panasonic levert haar batterijen aan het Amerikaanse bedrijf Tesla. Daarnaast worden er ook accubatterijen geproduceerd door andere Oost-Aziatische bedrijven zoals CATL, BYD en LG-Chem, maar geen van deze bedrijven kan tippen aan de hoeveelheid die Panasonic produceert. Europa voegt op dit moment nog niet veel toe aan de grote vraag naar accubatterijen. Met de oprichting van de Battery Alliance in 2018 en meerdere investeringen in Europese productiebedrijven lijkt de Europese Commissie hier echt langzaam verandering in te willen brengen.

Volkswagen en Northvolt gaan samenwerking aan

Met een investering van maar liefst 900 miljoen euro wil Volkswagen Group ervoor zorgen dat de Europese accuproductie voor elektrische voertuigen grote stappen kan gaan maken. Deze miljoeneninvestering heeft Volkswagen gedaan in het Zweedse bedrijf Northvolt. Northvolt is in het jaar 2016 opgericht in Zweden door Peter Carlsson, een voormalig manager van Tesla. Het bedrijf specialiseert zich in het produceren van accu’s voor elektrische voertuigen, maar werkt ook aan vernieuwende batterijsystemen en levert diagnostische oplossingen voor industriële klanten.

Op dit moment wordt er door Northvolt een grote fabriek in Zweden gebouwd, waar op grote schaal EV-batterijen zullen worden geproduceerd. Naast deze fabriek zal er ook een fabriek in de Duitse stad Salzgitter worden gebouwd. De fabriek in Duitsland zal echter pas in 2023 met de productie van start gaan. Door deze grote investering neemt Volkswagen hiermee het voortouw en legt het bedrijf een belangrijke fundering voor de elektrische voertuigen markt in Europa.

Elektrische occasions bij Auto Nol

Er is steeds meer vraag naar elektrische auto’s in het algemeen en naar elektrisch aangedreven occasions in het bijzonder. Daarom doen wij er als autobedrijf alles aan om een gevarieerd aanbod elektrische- en hybride aangedreven tweedehands auto’s in onze showroom te hebben. Al onze auto’s zijn uitgebreid door ons nagekeken en hebben een optimale prijs-/kwaliteitsverhouding. U bent van harte welkom om dit zelf te komen ervaren, de koffie staat voor u klaar!

Alle occasions bekijken