Verkoop vierseizoenenband neemt weer toe | Autobedrijf Auto Nol

Verkoop vierseizoenenband neemt weer toe

Uit de Bandenmonitor van Kwik-Fit, uitgevoerd in augustus 2018, is gebleken dat het marktaandeel van de vierseizoenenband blijft stijgen. De groei gaat volgens de onderzoekers ten koste van het wegdekaandeel van de winterbanden, wat ongetwijfeld te maken heeft met de uitzonderlijk warme zomer van 2018. Voor het onderzoek werd de bandenkeuze van 2.234 automobilisten genoteerd.

Daling na vorstperiode in Nederland

Afgelopen april werd uit de Bandenmonitor juist duidelijk dat de winterband een plotselinge comeback had gemaakt. Dit had te maken met de strenge vorstperiodes waar Nederland tijdens de maanden voorafgaand aan april te maken had gehad. Een vierseizoenenband presteert namelijk prima tijdens normaal zomer- of winterweer, maar tijdens een strenge winter met veel ijzel is een winterband superieur. Gedurende de strenge wintermaanden van vorige jaar kozen daarom veel bandenkopers voor de winterband in plaats van voor de vierseizoenenband. Afgelopen zomer was juist weer het tegenovergestelde patroon zichtbaar.

Populaire bandenmerken

De Bandenmonitor houdt ook het wegdekaandeel van de verschillende bandenmerken op de Nederlandse markt bij. Traditioneel zijn de grootste bandenmerken in Nederland Continental (21%), Michelin (17%) en Vredestein (8,8%). Hierbij moet vermeld worden dat Continental onderdeel is van PON Holdings en daardoor vaak standaard gemonteerd wordt onder de nieuwe auto’s die door hetzelfde concern worden geïmporteerd voor de Nederlandse markt. Hierdoor heeft het merk een groot wegdekaandeel kunnen verwerven.

Bandenopslag en banden wisselen bij Auto Nol

Wilt u een band die perfect is toegesneden op de weersomstandigheden, dan adviseren wij u om in de zomer op zomerbanden te rijden en in de winter op winterbanden. Laat u bovendien uw zomer- en winterbanden wisselen bij Auto Nol, dan profiteert u gratis van onze bandenopslag. Wanneer het tijd is om uw banden te wisselen, sturen wij u altijd een herinnering. Zo heeft u er zelf geen omkijken meer naar. Een afspraak regelt u gemakkelijk online.

Afspraak inplannen