Verkoop occasions piekt in juni | Autobedrijf Auto Nol

Verkoop occasions piekt in juni

De maand juni 2015 was een goede maand voor de occasionmarkt. In juni gingen in zijn totaliteit ongeveer 96.000 occasions richting eindgebruikers, dit betekent een toename van 11,4% ten opzichte van juni 2014. Destijds werden er ongeveer 86.000 occasions verkocht, hierdoor is juni 2015 ook gelijk de beste verkoopmaand van het afgelopen halfjaar voor occasion dealers. Tweedehands auto’s zijn erg gewild vanwege de lage afschrijving die ze tegenwoordig hebben. Doordat de techniek achter auto’s steeds beter wordt, blijven auto’s langer meegaan. Hierdoor daalt de afschrijving van de auto aanzienlijk. Wilt u een mooie jonge tweedehands auto kopen? Kom dan eens langs in de showroom van Autobedrijf Auto Nol. Wij hebben een groot aanbod aan occasions, in alle prijsklassen.

Occasion verkopen 2015

In het hele jaar 2015 zijn er momenteel ruim 552.000 occasions verkocht door autobedrijven. Dit ligt 5,5 procent hoger dan in de eerste zes maanden van 2014. Destijds werden er namelijk 524.000 occasions verkocht. Een opvallende ontwikkeling aangezien de verkoop van nieuwe auto’s steeds verder daalt. Ook het C2C-segment laat een daling zien, Het lijkt er op dat men tegenwoordig een dealer prefereert boven een onderlinge verkoop.

Beperkte afschrijving

Uit onderzoek van Autovisie en De Telegraaf blijkt maar liefst 81% van de ondervraagden enkel tweedehands auto’s kopen. Hierbij geeft 41% als reden dat tweedehands auto’s minder afschrijven dan een nieuwe auto. 32% van de ondervraagden vindt een nieuwe auto gewoonweg te duur. Tot slot geeft 19% aan dat er vaak niets mis is met een tweedehands auto en dat ze voorzien zijn van alle opties die ze zoeken.

Occasion kopen bij Auto Nol

Bent u op zoek naar een mooie tweedehands auto? Bij Auto Nol vindt u een groot aanbod aan occasions, allemaal in prima staat! Door onze jarenlange ervaring kunnen wij onze occasions inkopen tegen scherpe prijzen, daarom kunnen wij u altijd de beste prijs bieden! U kunt onze occasions alvast online bekijken op onze occasion pagina! Wanneer u vragen heeft kunt u gemakkelijk een bericht achterlaten middels het contactformulier. Ook is het gemakkelijk om een proefrit of offerte aan te vragen!