‘Verkoop nieuwe auto’s zal drastisch dalen' | Auto Nol

‘Verkoop nieuwe auto’s zal drastisch dalen’

Volgens onderzoeksbureau Trend-Rx zal de Nederlandse verkoop van nieuwe personenauto’s in de aankomende jaren nog verder dalen dan verwacht. Waar BOVAG en RAI voorspelden dat er in 2017 ongeveer 415.000 nieuwe auto’s op kenteken zullen worden gezet, gaat Arno Onink van Trend-Rx uit van een aantal van 365.000. Deze daling wordt volgens hem veroorzaakt door diverse factoren. Zo gaan auto’s gemiddeld steeds langer mee, zijn jongeren minder koopkrachtig dan voorheen en stijgt het aantal eenpersoonshuishoudens doordat senioren hun partner verliezen. Factoren die de aankoop van een nieuwe auto stuk voor stuk negatief beïnvloeden.

Nieuwe mobiliteit

Bovendien verandert de mobiliteitsbehoefte van Nederlands continu. Zo zijn jongeren steeds minder vaak geïnteresseerd in het bezitten van een auto. René Seyger van adviesbureau Roland Berger waarschuwt dat ouderen vaak het gedrag van jongere generaties kopiëren en dat zij daarom in de komende jaren waarschijnlijk ook minder interesse krijgen in het bezitten van een auto. De verwachting is daarom dat leasemaatschappijen, mede dankzij private lease, een steeds groter aandeel in de automarkt zullen krijgen, terwijl het aandeel van dealerbedrijven zal slinken.

Tweedehands auto’s populairder dan ooit

Waar het aantal verkochte nieuwe auto’s al jaren afneemt, blijft de tweedehands auto onverminderd populair in Nederland. De vraag is zelfs zo groot, dat er occasions uit het buitenland geïmporteerd moeten worden, om aan deze vraag te kunnen voldoen. Doordat de afschrijving bij een tweedehands auto een stuk lager ligt, is deze over een aantal jaar gezien al snel een stuk goedkoper dan een nieuwe auto. Bovendien is private lease tegenwoordig ook bij occasions een optie.

Auto Nol: voor al uw mobiliteitsbehoeften

Wat voor mobiliteitsbehoefte u ook heeft, Auto Nol heeft voor u de voordeligste optie. Wij zijn al jaren sterk in het leveren van occasions met een superieure prijs-/kwaliteitsverhouding. Deze kunt u bij ons aanschaffen, financial leasen of private leasen. Daarnaast verzorgen wij ook al het onderhoud en de APK voor u. Kom langs bij ons in Nijkerk en ervaar het zelf!