Tips om uw auto te onderhouden na winterse omstandigheden | Autobedrijf Auto Nol

Tips om uw auto te onderhouden na winterse omstandigheden

Door uw auto goed en regelmatig te onderhouden, voorkomt u vaak grotere gebreken. Zeker nu uw auto wellicht een langere tijd heeft stilgestaan door de vrieskou, is goed auto onderhoud enorm belangrijk. Inmiddels is het alweer een aantal dagen aan het dooien. Dit zorgt voor de ideale gelegenheid om uw auto eens even flink onder de loep te nemen.

Laat uw accu testen

Bent u de laatste tijd niet weggeweest met de auto? Dan kan het zo zijn dat uw accu er flink op achteruit is gegaan. Voorkom schade aan uw accu en ga een stukje rijden. Een ritje van een halfuur zou genoeg moeten zijn om uw accu weer voldoende op te laden.

Auto schoonmaken

Ook is het verstandig om uw auto een grondige schoonmaakbeurt te geven. De afgelopen dagen zijn er namelijk miljoenen kilo’s strooizout verspreid over de wegen. Uiteraard was dit noodzakelijk, maar uw auto is hier minder blij mee. De zoutresten die op uw auto blijven zitten tasten namelijk onder andere uw velgen, banden, de lak en zelfs de kunststof onderdelen van uw auto aan. Een goede wasbeurt voorkomt deze schade.

Bandenspanning controleren

Het is van belang dat u uw bandenspanning regelmatig controleert. Nu een hoop auto’s een langere tijd hebben stilgestaan, kan het zijn dat de grip van de autobanden ineens anders is dan voorheen. Autobanden lopen namelijk vanzelf leeg. Dit gaat om ongeveer 0,1 – 0,2 bar per maand. Op de website www.watismijnbandenspanning.nl kunt u precies zien wat de juiste bandenspanning is voor uw auto. Daarnaast kunt u gebruik maken van www.vindbandenpomp.nl om de dichtstbijzijnde locatie vinden waar u uw banden op spanning kunt brengen. Zo zorgt u ervoor dat u weer een stukje veiliger de weg op kunt na een periode van vrieskou.

Auto onderhoud bij Autobedrijf Auto Nol

Wilt u uw auto extra goed laten onderhouden na de winterse omstandigheden van de aflopen tijd? Breng uw auto dan langs bij Auto Nol voor een onderhoudsbeurt. Hier controleren wij uw auto op diverse punten die essentieel zijn voor de werking en veiligheid van uw auto, zoals het testen van de accu, het controleren van de bandspanning en de werking van uw ruitenwissers (die vaak niet meer optimaal functioneren nadat ze vastgevroren hebben gezeten). U kunt een afspraak inplannen via onze online agenda of neem contact met ons op via ons online contactformulier of bel naar 033-246 55 17.