Tips om te besparen op auto onderhoud | Auto Nol

Tips om te besparen op auto onderhoud

Dat autorijden geld kost, dat zal niemand ontkennen. Naast de brandstof, verzekering en wegenbelasting, moet uw auto ook periodiek gekeurd worden en regelmatig onderhouden worden. Al met al kost een auto u zo in totaal al gauw enkele honderden euro’s per maand. Wanneer er dan op deze kosten bespaard kan worden, dan zegt u daar natuurlijk geen nee tegen. Als specialist in verkoop en onderhoud van betrouwbare en betaalbare occasions, geven wij u graag een aantal tips om te besparen op de kosten van auto onderhoud.

Tip 1. De keuze voor het autobedrijf

Wanneer het tijd is om uw auto een onderhoudsbeurt te laten geven of wanneer de APK er weer aankomt, dan heeft u zelf de keuze waar u deze werkzaamheden uit laat voeren. Een groot onderdeel van deze keuze is vertrouwen. Aangezien de meeste mensen zelf geen verstand van autotechniek hebben, vertrouwen ze er namelijk op dat de onderdelen die vervangen worden ook echt versleten waren en dat de werkzaamheden die op de factuur staan ook echt uitgevoerd zijn.

Gelukkig is het tegenwoordig erg gemakkelijk om te controleren of een autobedrijf te vertrouwen is. Via het internet zijn van verreweg de meeste autobedrijven namelijk ervaringen en beoordelingen te lezen. Let hierbij vooral op het algemene beeld dat deze ervaringen schetsen. Wanneer er genoeg recente beoordelingen zijn en deze beoordelingen over het algemeen positief zijn, waarbij klanten aangeven dat ze netjes geholpen zijn, dan kunt u ervan uitgaan het een betrouwbaar autobedrijf betreft.

Tip 2. Stel het onderhoud niet uit

Een andere belangrijke tip is om niet te beknibbelen op auto onderhoud, door het uit te stellen. Een auto heeft nou eenmaal veel bewegende delen en veel van de onderdelen zijn onderhevig aan slijtage. Het is daarom aan te raden om uw auto tenminste elk jaar een keer te laten controleren door uw garage. De monteurs kunnen dan niet alleen controleren of er op dat moment onderdelen vervangen moeten worden, maar kunnen u ook vertellen of er in de nabije toekomst kosten te verwachten zijn.

Stelt u het reguliere onderhoud van uw auto wel uit, dan is de kans groot dat de kosten uiteindelijk hoger zullen zijn dan wanneer u wel tijdig met uw auto bij de garage langs was geweest. Slijtage aan een van de onderdelen kan namelijk ook een negatief effect hebben op andere onderdelen. Daardoor kan een versleten auto-onderdeel voor een kettingreactie zorgen. Hier zit u uiteraard niet op te wachten.

Tip 3. Voer zelf tussentijds klein onderhoud uit

Tot slot kunt u ook zoveel mogelijk van de kleine werkzaamheden aan uw auto zelf uitvoeren. De ruitenwissers kunt u bijvoorbeeld makkelijk zelf vervangen wanneer deze strepen gaan vertonen. Daarnaast kunt u de vloeistoffen regelmatig controleren en indien nodig bijvullen en kunt u ook uw bandenspanning zelf controleren. Door ervoor te zorgen dat uw banden altijd op de aanbevolen spanning zijn, voorkomt u namelijk dat deze onnodig slijten, bovendien heeft dit ook een positieve invloed op de grip van de banden en de remweg van uw auto.

Uw auto laten onderhouden door Auto Nol

Zoals u misschien wel weet, is Auto Nol een full-service autobedrijf. Dit betekent ook dat wij een eigen werkplaats hebben, waar onze monteurs auto’s van alle merken en modellen onderhouden. Zij kunnen u helpen met een nieuwe APK, grote of kleine beurt, airco onderhoud, storingsdiagnose en ook met schadeherstel. Een afspraak voor uw auto maakt u gemakkelijk online of telefonisch.

Werkplaatsafspraak maken