Tijd voor zomerbanden Autobedrijf Auto Nol

Tijd voor zomerbanden!

Het is voor veel autorijders ieder jaar weer de vraag wanneer er weer gewisseld moet worden naar zomerbanden. De twijfel is begrijpelijk, aangezien het in de maand maart zowel warm als koud is. De temperaturen willen s’avonds zelfs nog best vaak onder het vriespunt komen, ondanks dat het overdag 10 tot 15 graden is. Om mensen een beetje te helpen is er een geheugensteun bedacht, wanneer de klok wordt verzet naar de zomertijd is het ook weer tijd voor zomerbanden. Dus wat ons betreft is het tijd voor zomerbanden! Plan vandaag nog een afspraak bij Auto Nol in!

Verschil winter- en zomerbanden

In de zomer en winter spreken we van verschillende weertypen, beide weertypen stellen andere eisen aan banden. Winterbanden werken namelijk optimaal bij een temperatuur onder de 7 graden en blijven soepel bij koud weer, zodat u een korte remweg heeft met koud weer. Bij zomerbanden is het net andersom, deze hebben een andere samenstelling waarbij ze beter presteren boven de 7 graden. Daarom is het van belang om ieder seizoen te wisselen, het is immers voor uw eigen veiligheid.

Slijtage aan banden

U kunt er uiteraard voor kiezen om het hele jaar op dezelfde banden te blijven rijden, maar dan kunt u er zeker van zijn dat uw banden hard slijten. In de zomer slijten de winterbanden extra hard door hoge temparaturen, omdat ze erg soepel zijn. In de winter slijten zomerbanden harder omdat het rubber hard wordt, vervolgens gaan ze sneller glijden. U kunt slijtage aan uw banden beperken door altijd goed uw bandenspanning in de gaten te houden. Een foutieve bandenspanning vergroot de kans op slijtage en een klapband. Het is daarom verstandig om ongeveer 1x per maand uw bandenspanning te controleren.

Zomerbanden bij Auto Nol

Wilt u uw winterbanden weer wisselen voor zomerbanden? Plan dan een afspraak in bij de werkplaats van Auto Nol. Wees er snel bij want de aankomende tijd zullen veel mensen de zomerbanden laten wisselen. U kunt online een werkplaatsafspraak inplannen of contact met ons opnemen door te bellen naar 033 – 246 55 17.

Maak hier direct een afspraak