Prijsontwikkelingen op de occasionmarkt | Autobedrijf Auto Nol

Prijsontwikkelingen op de occasionmarkt

Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen in autoland. Zo hadden we eerst de sjoemelsoftware, toen het verbod op vervuilende diesels in diverse Duitse steden en nu de WLTP: de nieuwe manier waarop de uitstoot van auto’s bepaald moet worden. Al deze ontwikkelingen hebben effect op de prijs en levertijd van nieuwe auto’s, maar ook op de prijs van occasions. In dit artikel vertelt Auto Nol u alles wat u moet weten.

Gemiddelde occasion iets goedkoper geworden

Uit onderzoek van autoportal Autoscout24, blijkt dat de gemiddelde prijs van geadverteerde occasions in een jaar tijd met 0,2% is gedaald. Op dit moment betaalt u daarom voor een gemiddelde occasion € 15.147, terwijl dit vorig jaar nog € 15.443 was. Vooral youngtimers zijn goedkoper geworden, terwijl voor een SUV of MPV juist gemiddeld meer neergeteld moet worden. Ook de gemiddelde prijs van jonge occasions (auto’s van tussen de 1 en 3 jaar oud) is gestegen. Dit komt omdat er relatief veel vraag is naar deze categorie auto’s.

Het effect van WLTP op de prijs van occasions

WLPT, wat staat voor Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure, is het antwoord op de sjoemelsoftware. Met deze nieuwe testmethode wordt de werkelijke emissie van voertuigen nauwkeuriger bepaald dan voorheen. Omdat veel autofabrikanten moeite hebben om hun modellen te laten certificeren onder de nieuwe testmethode, ontstaan er op dit moment leveringsproblemen. Dit zorgt voor schaarste van populaire modellen, waardoor ook populaire occasions duurder worden.

Het effect van het dieselverbod op de prijs van occasions

Daarnaast heeft ook het dieselverbod in Duitse steden zijn weerslag op de occasionprijzen. Dieselauto’s met verouderde motoren worden in Duitsland soms met kortingen aangeboden die kunnen oplopen tot maar liefst 50%, aangezien het niet duidelijk is of deze auto’s in de toekomst in alle steden welkom zullen zijn. Aan de andere kant worden voertuigen met een benzinemotor steeds duurder. Ten opzichte van 2011 zijn occasions met een benzinemotor op dit moment gemiddeld genomen 8% duurder, terwijl occasions met een dieselmotor gemiddeld genomen ongeveer 7% goedkoper zijn.

Auto Nol Occasions

Auto Nol in Nijkerk is uw betrouwbare adres voor een betaalbare tweedehands auto. Bij ons koopt u kwaliteit tegen een scherpe prijs en wordt u bovendien persoonlijk geholpen. Dit betekent ook dat u uw oude auto bij ons in kunt ruilen en wanneer u de nieuwe auto wilt financieren zullen wij u een aanbod doen dat volledig is toegesneden op uw wensen en eisen. Kom langs in onze showroom en Nijkerk en laat u overtuigen door Auto Nol. Wij zullen u niet teleurstellen.

Occasions bekijken