Positieve vooruitzichten voor de Nederlandse automarkt | Auto Nol

Positieve vooruitzichten voor de Nederlandse automarkt

De autobranche zit in de lift. Ook in het derde kwartaal van 2017 steeg de totale omzet van de markt voor auto’s en motoren met ongeveer vier procent. Sinds het jaar 2014 is het slechts één kwartaal voorgekomen dat de omzet van de autobranche niet steeg ten opzichte van een jaar eerder. Autobedrijven zien het jaar 2018 dan ook met vertrouwen tegemoet. Wat de verkopen van nieuwe auto’s betreft, is de verwachting bijvoorbeeld dat deze in 2018 met maar liefst negen procent toe zullen nemen.

Vooral groei bij personenauto’s

In het derde kwartaal van 2017 was de groei vooral waarneembaar bij bedrijven die handelen in personenauto’s. Deze markt wist een plus van om en nabij de zeven procent neer te zetten. Dit, terwijl de markt voor bedrijfswagens juist kromp met ongeveer drie procent. Ook servicebedrijven en handelaren in onderdelen zagen hun omzet krimpen in het derde kwartaal van 2017.

Oorzaken van groeiende automarkt

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor de groei die de automarkt op dit moment doormaakt. De voornaamste reden is de groei van de economie. Hierdoor neemt het inkomen toe en is er ruimte voor de aanschaf van een nieuwe auto. Daarnaast stimuleert de private-lease trend specifiek de vraag naar nieuwe auto’s. In 2018 worden er waarschijnlijk 50.000 nieuwe private leaseauto’s op kenteken gezet. Daarnaast is de verwachting dat mensen die in 2011 en 2012 een nieuwe auto kochten, komend jaar op zoek zullen gaan naar een vervangend exemplaar.

Betrouwbare personenauto’s van Auto Nol

Autobedrijf Auto Nol uit Nijkerk beschikt over een ruime showroom met een groot aantal betaalbare personenauto’s. Dit betreft jonge occasions in een uitstekende technische en visuele staat. Doordat wij over een breed netwerk in binnen- en buitenland beschikken, kunnen wij de beste auto’s voor u inkopen. Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Bekijk dan snel ons actuele aanbod. Uw huidige auto kunt u bovendien altijd bij ons inruilen en ook lease of financiering is mogelijk bij Auto Nol.