occasion verkopen begin 2020 gestegen

Occasionverkoop stijgt in eerste maanden van 2020

In de eerste maanden van 2020 is de verkoop van tweedehands auto’s bij BOVAG-garages maar liefst met 11,5% gestegen in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van BOVAG, die de occasionverkopen onder zijn leden heeft onderzocht.

Toename van occasion verkopen

Al enkele jaren is er te zien dat er steeds meer occasions worden verkocht bij BOVAG aangesloten garagedealers. In totaal zijn er in Nederland 348.582 tweedehandsauto’s verkocht, dit is 6,1% meer dan de verkopen vorig jaar januari en februari. Waarom deze flinke stijging zich heeft voorgedaan, is nog niet te verklaren. Dat er steeds meer occasions worden verkocht via BOVAG-leden, is wel te verklaren. Er is namelijk te zien dat er steeds meer merkdealers zich ook op occasionverkoop gaan richtten.

Betrouwbaarheid tijdens aankoop

Daarnaast zoeken consumenten ook steeds meer naar een betrouwbaar adres voor de aankoop van hun occasion en is er al jaren een daling te zien in de verkoop van occasions tussen consumenten onderling. Wat wel opmerkelijk is, is dat de import van tweedehands auto’s is gedaald. Vele jaren op rij is dit altijd gestegen, echter is dit cijfer in de eerste twee maanden van 2020 flink gedaald. Namelijk van 36.536 in januari en februari 2019 tot 24.996 in de eerste twee maanden van 2020. Er is hier voor ons overigens geen duidelijke aanleiding voor. Dit, omdat het importeren van een occasion erg voordelig kan zijn en dat de auto import via ons autobedrijf juist aanzienlijk is toegenomen ten opzichte van verleden jaar.

Occasions aanschaffen of occasions importeren bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol hebben we een groot assortiment met betrouwbare occasions van verschillende automerken en prijsklassen voor u beschikbaar. Bekijk ons aanbod aan occasions eenvoudig online of kom langs in onze showroom in Nijkerk. Wij kunnen u ook van A tot Z helpen met het importeren van de door u gewenste occasion. Het importeren van een occasion kan immers erg voordelig zijn en hierdoor heeft u bovendien meer mogelijkheden om uw perfecte occasion te vinden. Benieuwd naar onze service? Neem dan contact op via ons online contactformulier of via 033 – 246 55 17.