Occasionverkoop in het eerste kwartaal van 2021 | Autobedrijf Auto Nol

De occasionverkoop van het eerste kwartaal van 2021

Waar in januari en februari nog aanzienlijk minder occasions werden verkocht door de vakhandel dan het jaar daarvoor, is dit afgelopen maand volledig veranderd. Door de mogelijkheid van occasionverkoop op afspraak en proefritten aan huis is de achterstand van de eerste drie maanden van 2021 grotendeels ingelopen.

De occasionverkoop van het afgelopen kwartaal

In januari werden door de vakhandel 47.242 occasions verkocht en in februari stond de teller op ruim 45.500 stuks. Deze cijfers liggen een stuk lager dan de cijfers van de eerste twee maanden van 2020. Er is dan ook sprake van een daling van 12 procent ten opzichte van vorig jaar. In maart van dit jaar werden er daarentegen juist meer occasions verkocht dan in maart 2020. Hierdoor is het verschil tussen het totale eerste kwartaal van 2020 en 2021 niet meer zo groot: in 2020 werden er 321.033 occasions verkocht en dit jaar staat de teller op 318.537 stuks.

Elektrische auto occasions blijven groeien in populariteit

De populariteit van elektrische auto occasions blijft doorgroeien. Zo werden er in het eerste kwartaal 6.721 stuks verkocht. Dat is bijna twee keer zoveel als de 3.438 verkochte elektrische occasions in het eerste kwartaal van 2020. Een mogelijke verklaring hiervoor kan de subsidie zijn die, in tegenstelling tot nieuwe elektrische auto’s, nog wel voor occasions beschikbaar is.

Occasion bij Autobedrijf Auto Nol

Bent u op zoek naar een nette occasion? Bij Autobedrijf Auto Nol hebben we een breed aanbod goed onderhouden occasions. Op onze website kunt u eenvoudig ons gehele aanbod bekijken. Heeft u een auto gevonden die past bij uw wensen? Dan kunt u nu een proefrit aan huis aanvragen. We brengen de auto dan kosteloos naar u toe, zodat u een proefrit kunt maken. Heeft u vragen of wilt u hulp bij het kiezen van een occasion? Neem dan gerust contact op met onze professionele medewerkers. We zijn te bereiken via 033-246 55 17 of stel uw vraag via ons contactformulier. We helpen u graag bij het vinden van uw ideale occasion!