toename occasion verkoop in juli

Occasionverkoop behoudt sterke groei

Vanaf de kalendermaand mei zijn de occasionverkopen flink gestegen en ook in de maand juli houdt deze sterke groei aan. In de maand juli zijn er namelijk nog nooit zoveel occasions verkocht als nu. In totaal zijn er in de maand juli 275.281 tweedehands auto’s verkocht.

Toename van occasion verkoop door coronacrisis

Dit is maar liefst een toename van 10% ten opzichte van juli vorig jaar. De grootste toename zit in de verkoop van tweedehands auto’s van autobedrijven naar consumenten, dit nam namelijk met 17,1% toe. Deze toename is onder andere te herleiden naar de coronacrisis. Mensen zijn op zoek naar vormen van individueel vervoer, 57% van deze mensen kiest het liefst voor het vervoer per auto. Sinds de strenge lockdown is opgeheven en er weer meer mogelijk is, zijn Nederlanders massaal op zoek naar occasions.

Populaire occasions in de maand juli

Zoals uit meerdere onderzoeken blijkt, is Volkswagen ook afgelopen maand het populairste merk op de occasionmarkt. Maar liefst 15.913 tweedehands Volkswagens kregen in de maand juli een nieuwe eigenaar. Op de tweede plaats staat het merk Peugeot met 10.332 stuks, gevolgd door Opel (9.999) en Renault (9.598). Daarna zijn Ford, Toyota en BMW nog populaire merken om aan te schaffen als occasion.

Betrouwbare occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Bent u op zoek naar een mooie occasion? Bij Autobedrijf Auto Nol hebben wij een groot assortiment met mooie occasions van verschillende merken voor u beschikbaar (onder andere ook de hierboven genoemde populaire merken). Het is daarnaast ook mogelijk om een occasion te leasen door middel van onze financial lease oplossingen. U kunt het maandbedrag van iedere occasion eenvoudig berekenen in onze lease calculator!

Bent u benieuwd naar onze mooie tweedehands auto’s? Bekijk ons aanbod dan eenvoudig online of kom langs in onze showroom in Nijkerk. Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan eenvoudig contact op via ons online contactformulier of telefonisch via 033-246 55 17.