Dit is een weergave van hoe dit bericht eruit zou kunnen zien in de Google-zoekresultaten. Lees this post voor meer info. Occasions weer sneller verkocht | Autobedrijf Auto Nol

Occasions weer sneller verkocht

Dat er op dit moment veel occasions in Nederland worden verkocht was al bekend. Maar dankzij het Nationaal Occasion Onderzoek 2018 van VWE krijgen we nu ook een goed beeld over de gemiddelde statijd van occasions bij Nederlandse autobedrijven én welke merken en modellen er in 2017 het snelst werden verkocht. In totaal verkochten autobedrijven in 2017 maar liefst 1.8 miljoen tweedehands auto’s en de verwachting is dat de markt voor occasions voorlopig blijft groeien.

Gemiddelde statijd occasion gedaald

De statijd is de tijd dat een occasion te koop staat bij een autobedrijf. In 2009 bleek uit onderzoek van VWE dat een autobedrijf er gemiddeld 88 dagen over deed om een tweedehands auto te verkopen. Sindsdien is de statijd flink gedaald, naar 72,8 dagen in 2016 en 72,2 dagen in 2017. Dit betekent bijvoorbeeld dat autobedrijven er steeds beter in worden om occasions in te kopen waar vraag naar is. Want zo blijkt uit het onderzoek van VWE, dat een model populair is als nieuwe auto, betekent niet automatisch dat er ook veel occasions van verkocht worden.

Occasions met een lage gemiddelde statijd

Waar Volkswagen, Renault en Ford bijvoorbeeld wel voorkomen in de top-10 van meest populaire nieuwe auto’s, komen deze merken niet voor in de top-10 van occasions met een lage statijd. Hier vinden we voornamelijk modellen van Opel en van Aziatische automerken terug. Denk bijvoorbeeld aan de Opel Karl, Opel Mokka, Mazda Cx-5 en Kira Niro. Naast de populariteit van het betreffende automodel, speelt hier ook de beschikbaarheid een rol. Het aanbod occasions van nieuwere modellen, zoals bijvoorbeeld de Toyota C-HR is beperkt, waardoor deze occasions vervolgens bijna automatisch een lagere statijd hebben.

Auto Nol Occasions

Bij Auto Nol Occasions hebben we een ruim aanbod met moderne occasions voor u klaarstaan. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze showroom, alwaar de auto’s klaarstaan voor een bezichtigingen en / of proefrit. Ook kunt u ons aanbod gemakkelijk online via onze website en diverse verkoopportalen als Marktplaats.nl en Gaspedaal.nl bekijken. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw mobiliteitswensen.

Occasions bekijken