Occasion veel goedkoper | Occasion kopen | Autobedrijf Auto Nol

Occasion veel voordeliger

Voor veel mensen is autorijden een dure aangelegenheid. Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn. Bij Autobedrijf Auto Nol merken we dat onze klanten steeds minder vaak kiezen voor een nieuwe auto, maar juist een kwalitatief hoogwaardige occasion kopen of leasen. De grootste (en minst bekende!) kostenpost van een auto is namelijk de afschrijving. Kiezen voor een occasion behoedt u niet alleen voor hoge aanschafkosten, maar voorkomt ook torenhoge afschrijvingskosten op uw auto.

Kwaliteitsverschil tussen occasion en nieuwe auto verwaarloosbaar

Ten onrechte wordt nog vaak gedacht dat de aanschaf van een nieuwe auto grotendeels onverwachte onderhoudskosten voorkomt. De praktijk heeft ons echter geleerd dat de occasions van tegenwoordig kwalitatief zó goed zijn, dat de meerkosten van een nieuwe auto zeker niet opwegen tegen de eventuele extra onderhoudskosten aan een goede occasion. Wilt u dus een betrouwbare auto rijden, maar niet de hoofdprijs betalen: kies dan voor een jonge occasion met BOVAG garantie!

Lagere verzekeringskosten voor occasions

In vergelijking met vorig jaar is een stijging van 2,7% waarneembaar in het aantal gestolen auto’s in Nederland. Dit blijkt uit een recentelijk uitgevoerd onderzoek van Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit. In de eerste helft van dit jaar werden 1.565 auto’s gestolen. Het betrof voornamelijke nieuwe auto’s. Doordat nieuwe auto’s populairder zijn onder criminelen, zijn ook de verzekeringskosten hoger dan bij occasions. Ook dit spreekt dus het het voordeel van het kopen of leasen van een occasion!

Ook qua brandstofverbruik is een occasion de juiste keuze

Wie de laatste tijd het autonieuws een beetje in de gaten heeft gehouden, heeft gemerkt dat er veel ophef is ontstaan over nieuwe auto’s die lang niet zo zuinig zijn als de fabrikanten doen voorkomen. Wat blijkt: vaak verbruiken zuinige occasions in de praktijk niet veel meer brandstof als hun gloednieuwe opvolgers. Begin dus nu direct met besparen en zoek een zuinige occasion uit bij Autobedrijf Auto Nol! Bij ons kunt u uw droomauto zowel kopen als voordelig leasen. Ook het inruilen van uw huidige auto behoort tot de mogelijkheden. Hebben wij uw droomauto momenteel niet in ons assortiment? Laat ons dan weten naar welke occasion u opzoek bent. Wij speuren gratis en vrijblijvend de markt voor u af!