Leasen van occasion wordt populairder

Occasion lease populair door coronacrisis

Het coronavirus laat consumenten inzien dat het hebben van een langlopend leasecontract op een nieuwe auto niet per se altijd de beste oplossing is. Bij een groot deel van de mensen staat de auto immers al maanden stil. Nu veel maatregelen worden versoepeld, zal de vraag naar mobiliteit ook weer toenemen. Echter willen veel mensen drukke plekken, zoals het openbaar vervoer, nog vermijden. Hierdoor neemt de behoefte naar eigen vervoer toe. Ondernemers en particulieren zijn daardoor op zoek naar de beste oplossing voor hun mobiliteit.

Veranderingen in de leasemarkt

De grootste verandering in de leasemarkt door het coronavirus is dat particulieren en ondernemers niet meer aan lange termijnverplichtingen willen voldoen. Er vindt een behoorlijke groei plaats in het aantal occasion lease aanvragen. Steeds meer consumenten willen een occasion leasen met een kortlopend leasecontract met een looptijd van bijvoorbeeld 12 maanden. Betaalbaarheid en flexibiliteit zijn juist nu belangrijke factoren voor de mobiliteitsbehoefte in deze tijden.

Verschuiving naar flexibele occasion lease

Het wordt voor veel consumenten steeds belangrijker om de kosten zo laag mogelijk te houden, maar ook niet te betalen voor iets dat ze niet (of nauwelijks) gebruiken. Zeker de afgelopen periode heeft voor veel mensen duidelijk gemaakt dat het operational leasen van een nieuwe auto kosten teweeg brengt, waar je niets voor terugkrijgt indien je de auto niet gebruikt. De auto wordt immers nooit eigendom. Juist om deze reden wordt het financial leasen van een occasion weer steeds populairder. De kosten zijn namelijk zeer overzichtelijk en veel lager dan bij een nieuwe auto en je kan naar verhouding in een veel rijkere auto rijden dan je zou kunnen kopen.

Occasion leasen bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol kunt u eenvoudig een occasion leasen door middel van onze financial lease oplossingen. Een financieringsovereenkomst wordt vastgesteld op basis van uw situatie. Binnen uw gewenste looptijd en middels maandelijkse facturen zal de betaling worden voldaan. U kunt dus zelf de looptijd bepalen die bij u past. Ook bij Auto Nol kunt u een occasion leasen met een looptijd vanaf minimaal 12 maanden.

Bekijk al onze voordelige occasions op onze website en bereken eenvoudig uw maandbedrag via onze financial lease calculator! Wilt u meer informatie over onze leasecontracten of occasions? Neem dan eenvoudig contact met ons op via ons online contactformulier of telefonisch via 033-246 55 17.