Occasion in Nederland gemiddeld het goedkoopst | Auto Nol

Occasion in Nederland gemiddeld het goedkoopst

Uit een onderzoek van Autoscout24 in de landen België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje blijkt dat er een aanhoudende vraag is naar occasions en dat de prijzen hierdoor alsmaar blijven stijgen. De gemiddelde prijs van een occasion in Europa is in het afgelopen jaar met 7,3% gestegen. In Nederland is de gemiddelde prijs zelfs gestegen met 9,8%.

Occasion kopen in Nederland

Hoewel occasions in Nederland procentueel gezien het meest zijn gestegen in prijs, zijn Nederlandse occasions gemiddeld nog steeds het goedkoopst! In Nederland betaal je gemiddeld namelijk 13.020 euro voor een tweedehands auto, maar het gemiddelde van Europa ligt maar liefst op 15.894 euro. Nederland is dus het goedkoopst, maar in Frankrijk ben je gemiddeld het meest kwijt voor een occasion. In Frankrijk tast men diep in de buidel en betaalt men gemiddeld 19.289 euro.

Opvallende statistieken

Ook dit jaar zijn Duitse merken het meest favoriet onder de occasionkopers. Traditioneel voeren Volkswagen, Audi, BMW en Mercedes de lijst aan. Het automerk Ford is echter bezig aan een opvallende opmars en staat momenteel vijfde in Europa. Het meest gezochte model auto is de BMW3, op de voet gevolgd door de Volkswagen Golf. Tot slot is het opvallend dat zwart nog steeds veruit de meest gezochte kleur is, gevolgd door grijs. Witte auto’s zijn bezig aan een opmars, waardoor ze nu populairder zijn dan zilver. In tegenstelling tot de rest van Europa wordt er in Frankrijk en Nederland ook vrij veel gezocht op rode auto’s.

Occasion kopen bij Auto Nol

Bij Auto Nol krijgt u altijd waar voor uw geld! Hoewel prijzen in heel Europa stijgen, bieden wij altijd een scherpe prijs aan onze klanten! Dit komt omdat wij altijd zo scherp mogelijk inkopen, zodat u als klant hier ook van profiteert. Daarnaast bieden wij al onze klanten een goede service aan en hebben wij altijd een ruime keus aan betrouwbare en jonge auto occasions. Kom gerust eens langs in onze moderne autoshowroom! Of neem contact met ons op!