uw auto importeren met zekerheid

Met zekerheid uw occasion importeren

Het is bij iedereen wel bekend, Nederlandse auto’s zijn vaak een stuk duurder dan auto’s uit bijvoorbeeld België of Duitsland. Daarom worden er veel occasions vanuit het buitenland naar Nederland geïmporteerd. Toch wordt er met schadevoertuigen nogal eens gesjoemeld. Verkeersdienst RDW gaat daarom bij de import van occasions extra toezicht houden, om te voorkomen dat er door een ‘overdreven schademelding’ minder belasting betaald wordt.

Strenger toezicht op gemelde schade

Wanneer je een auto invoert moet er een bepaald bedrag aan BPM betaald worden aan de overheid. Hoeveel dit bedrag is, verschilt natuurlijk per auto, en dien je in principe zelf door te geven. Binnenkort worden deze regels aangescherpt. Er wordt namelijk nogal eens gesjoemeld met het importeren van auto’s. Voortaan worden alle schadevoertuigen fysiek gecontroleerd om te kijken of de importeur de gemelde schade wel juist heeft gemeld. Dit, om zo minder belasting te hoeven betalen. Het RDW gaat binnenkort met de strengere controles beginnen.

Occasions importeren met zekerheid

Wilt u een occasion met zekerheid importeren uit het buitenland, maar weet u niet hoe u dit op de juiste manier doet? Bij Auto Nol kunnen wij u gedurende het gehele importtraject ontlasten. Wij hebben jarenlange ervaring met het importeren van auto’s. U heeft de keuze om zelf een occasion uit het buitenland te kiezen of om ons naar een bepaald type occasion te laten zoeken. Wanneer uw potentiële nieuwe auto is gevonden, gaan wij aan de slag met het importproces. Dit houdt in dat wij voor u een kostenberekening maken om de auto op een Nederlands kenteken te zetten. Wanneer u hiermee akkoord bent, gaan we de occasion uit het buitenland halen. Wij zullen deze ter plekke direct grondig voor u controleren om er zeker van te zijn dat u ook daadwerkelijk een goede auto koopt. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen wij ook niet schromen om van de koop af te zien. In Nederland verzorgen wij de toelating bij de RDW en de BPM aangifte bij de belastingdienst. Daarna zullen onze eigen monteurs uw nieuwe auto klaarmaken voor aflevering.

Auto importeren bij Auto Nol

Bij Auto Nol ontzorgen wij u dus tijdens het gehele importtraject en zorgen wij ervoor dat uw nieuwe auto op de juiste manier naar Nederland wordt geïmporteerd. Wilt u een auto importeren uit het buitenland en wilt u daarbij onze hulp gebruiken? Kom langs bij onze showroom in Nijkerk of neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dit kunt u telefonisch of via het contactformulier op onze website doen.