Meest gekozen autokleuren | Autobedrijf Auto Nol

Meest gekozen autokleuren

Anno 2014 is er een groot scala aan autokleuren verkrijgbaar. Welke kleuren doen het nou eigenlijk goed op de automarkt? Wanneer er op wereldwijd niveau gekeken wordt naar de verdeling van autokleuren, dan is wit nog steeds de overduidelijke winnaar. Deze kleur heeft een aandeel van 27%. Maar zal deze kleur ook volgend jaar weer de populairste kleur zijn? De kleurkeuzes lijken ook per werelddeel te verschillen, voornamelijk de noordelijke landen kiezen nieuwe kleuren. Verder hangt de kleurkeuze ook vaak af van het type auto, zo wordt zwart voornamelijk gekozen bij zakelijke en luxe auto’s.

Populariteit van autokleuren

Wit is wederom de populairste kleur gebleken, maar het is maar de vraag of dit wel zo blijft. De witte kleur lijkt in populariteit te dalen, waar kleuren zoals zwart en (licht)blauw een opmars maken. Op de eerste plaats staat wit met 27 procent, op de tweede plaats staat zwart met 21%, op de derde plaats staat grijs met 16% en op de vierde plaats staat zilver met 12% van de markt. Een kleur die niet wil aanslaan is groen, hooguit 1% van de markt rijdt in een groene auto.

Kleurkeuzes

In Europa, voornamelijk in de Scandinavische landen, verliezen wit, zilver en grijs snel aan populariteit. Het lijkt wel of men in Europa deze kleuren een beetje zat is. Een kleur die wereldwijd nog niet heel populair is, maar in Europa wel snel aan populariteit wint is (licht)blauw, hier hebben we het nadrukkelijk niet over de donkerblauwe variant. Voornamelijk bij compacte auto’s en MPV’s krijgt lichtblauw vaak de voorkeur. Wanneer het gaat om een luxe of zakelijke auto wordt er vaak gekozen voor de kleur zwart. Opvallend is dat in Rusland 5% van de nieuwe auto’s wordt besteld in het groen, de kleur die in Europa maar niet zijn weg kan vinden.

Occasion van Auto Nol

Auto Nol heeft een groot aantal occasions staan in allerlei verschillende kleuren. Kijk gerust eens naar onze online occasions. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de website of bel naar 033 – 246 55 17.