stijging verkopen occasion bij autobedrijven gestegen

Meer occasions verkocht in 2019 bij autobedrijven, minder via particulieren

Nieuwe auto’s zijn duur en nog voordat je de showroom uit bent kan je eigenlijk al een aanzienlijk deel van de aanschafwaarde afschrijven. Met de toch al steeds prijziger wordende auto’s, is het niet gek dat de run op occasions blijft stijgen.

Sterke toename in occasion verkopen

Er zijn in de eerste drie kwartalen van dit jaar maar liefst 955.958 occasions verkocht via gerenommeerde autobedrijven, blijkt uit een onderzoek van BOVAG onder hun aangesloten autobedrijven. En om gelijk met de deur in huis te vallen, durft BOVAG zelfs nu al te voorspellen dat de 1.250.000 verkochte occasions van vorig jaar overtroffen gaat worden. Hoewel de autodealers goede zaken doen met de handel van occasions, is de handel tussen particulieren flink gedaald.


Behoefte aan zekerheid en deskundig advies

De particulieren verkopen zijn met bijna 11% gedaald naar een aantal van 512.032 verkochte auto’s. Dit aantal is aanzienlijk minder dan het aantal verkochte occasions via gerenommeerde autobedrijven. Ook al gaan de verkopen via particulieren sinds het digitale tijdperk steeds gemakkelijker, mensen vinden het toch fijner om te kiezen voor extra zekerheid en kiezen er zodoende voor om hun occasion aan te schaffen via een gerenommeerd autobedrijf. Dat is ook niet vreemd, met het steeds technischer worden van auto’s zijn mensen immers sneller op zoek naar deskundig advies.

De meest verkochte occasions per merk door autobedrijven:

Kortom, men is dol op tweedehands auto’s, maar koopt deze dus wel het liefst bij een gerenommeerd autobedrijf. Het meest verkochte occasionmerk is nog steeds de Volkswagen, de top 10 verbaast ons daarnaast ook niet veel. Ook bij Auto Nol zien we dat deze merken erg populair zijn en zodoende komen al deze merken voor in ons assortiment.

1. Volkswagen occasions (110.511 stuks)
2. Peugeot occasions (80.497 stuks)
3. Opel occasions (78.313 stuks)
4. Renault occasions (74.126 stuks)
5. Ford occasions (67.909 stuks)
6. Toyota occasions (48.116 stuks)
7. BMW occasions (46.985 stuks)
8. Citroën occasions (44.064 stuks)
9. Volvo occasions (39.604 stuks)
10. Mercedes-Benz occasions (39.027 stuks)

Occasions bij autobedrijf Auto Nol

Bij Auto Nol hebben we een ruim aanbod aan mooi onderhouden occasions voor u beschikbaar. Bij ons kunt u terecht voor occasions van topmerken uit de bovengenoemde lijst en bovendien bent u verzekerd van kwaliteit. U kunt ons assortiment eenvoudig op de website bekijken. Daarnaast bent u ook van harte welkom in onze showroom in Nijkerk. Hier hebben wij al onze auto’s staan, zodat u gelijk een proefrit kunt maken!