Meer dan 2 miljoen occasions in een jaar verkocht | Autobedrijf Auto Nol

Meer dan 2 miljoen occasions in een jaar verkocht

Begin december werd het al voorspeld, maar nu zijn de daadwerkelijke cijfers binnen: dit jaar is het eerste jaar ooit dat er meer dan 2 miljoen occasions zijn verkocht in Nederland! Na een tegenslag tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar, ontwikkelde de vraag naar individueel vervoer zich het afgelopen jaar enorm, met een nieuw record als resultaat.

Occasions verhandeld door autobedrijven

In totaal werden er 2.025.309 occasions verhandeld. Dat zijn bijna 55.000 stuks meer dan in 2019. Van de ruim 2 miljoen exemplaren, zijn er bijna 1,3 miljoen door de vakhandel verkocht. Ondanks dat deze autobedrijven in het voorjaar te maken kregen met een daling van 26 procent, werd er dit jaar vaker een gebruikte auto bij een autobedrijf gekocht dan in 2019. Het gaat om een totale stijging van 3,5 procent.

Wat werd er verkocht?

Van alle verkochte occasions door de diverse autobedrijven, is de benzine occasion duidelijk het populairst. Hiervan werden er zo’n 1,05 miljoen stuks verkocht, wat zorgt voor een marktaandeel van maar liefst 81,5 procent. Voor dieselauto’s liep het dit jaar minder goed. De handel liep terug van 14 procent naar 12 procent. Het aantal verhandelde elektrische auto’s maakte een verdubbeling mee ten opzichte van 2019. Met ruim 14.000 stuks heeft de elektrische auto nu een marktaandeel van 1,1 procent in de totale verkoop van occasions.

Occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Wilt u dit jaar ook een occasion aanschaffen? Dan bent u bij Autobedrijf Auto Nol aan het juiste adres. Wij beschikken over een groot assortiment betrouwbare occasions van verschillende automerken, zoals BMW, Audi, Toyota en Volkswagen. Ook kunt u heel eenvoudig een occasion leasen. Wij bieden mogelijkheden voor zowel Financial Lease als Private Lease & Own. Heeft u vragen? Onze vakkundige medewerkers staan voor u klaar om deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Neem gerust contact met ons op door ons online contactformulier in te vullen, of door te bellen naar 033-246 55 17.