Meer autoverkoop in 2015 | Autobedrijf Auto Nol

Meer autoverkoop in 2015

Uit een rapport van het economische bureau van ING blijkt dat de verkoop van auto’s in 2015 sterk zal stijgen. De verkoop zal naar verwachting zo’n 25% hoger liggen dan in voorgaande jaren. Door de aanscherping van de bijtelling in 2016 zullen veel mensen de aankoop van een auto naar voren halen om nog te profiteren van de gunstigere regeling die in 2015 nog geldt. Met deze nieuwe bijtelling probeert de overheid te bezuinigen en de verkoop van elektrische auto’s onder particulieren te stimuleren. Momenteel blijven particulieren lang doorrijden in hun huidige auto’s of kiezen ze voor een occasion.

Plannen bijtelling 2016

Staatssecretaris Wiebes gaat in de Tweede Kamer om tafel zitten om een nieuw plan te introduceren voor de bijtelling omtrent leaserijden. In dit plan zullen vijf bijtellingscategorieën, van 4 tot 25 procent, geïntroduceerd worden. Elektrische auto’s zullen voornamelijk ontzien worden om de verkoop hiervan te stimuleren. Auto’s die nu in de 14% bijtelling vallen, zullen straks richting de 20% of 25% gaan.

Stagnatie verkoop afgelopen jaren

In 2014 ligt het aantal verkopen van nieuwe auto’s relatief laag, vermoedelijk zal de teller blijven steken op 375.000 verkopen. Particulieren kiezen steeds vaker voor een occasion of blijven langer rijden in hun huidige auto. Momenteel is de verkoop van nieuwe auto’s vooral afhankelijk van de zakelijke markt. Deze markt wordt echter sterk beïnvloed door de bijtelling. Wanneer de bijtelling gewijzigd wordt, zal de markt ook sterk veranderen.

Doordat de particulieren de aankoop van een nieuwe auto opschuiven, wordt de gemiddelde leeftijd van een auto in Nederland telkens ouder. De gemiddelde leeftijd van een auto is momenteel 9,3 jaar, dit zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot op het zelfde niveau blijft steken.

Occasion kopen bij Auto Nol

Auto Nol beschikt over een groot aantal mooie occasions. Een jonge occasion is een goed alternatief voor het kopen van een nieuwe auto. Bij een nieuwe auto wordt er vooral in de eerste jaren veel afgeschreven. Een jonge occasion voelt aan als een nieuwe auto, voor de prijs van een tweedehands auto. Tevens is het mogelijk om bij Auto Nol een occasion te leasen. Nieuwsgierig? Bekijk dan snel ons occasion aanbod.