Lakschade door vogelpoep voorkomen | Autobedrijf Auto Nol

Lakschade door vogelpoep voorkomen

Nu het lekker weer wordt, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat vogels ook steeds actiever worden. Er groeien immers weer bladeren en bessen aan bomen en er komen ook steeds meer insecten tevoorschijn. Zodoende is er steeds meer voedsel voor vogels voorhanden. Meer voedsel resulteert, helaas voor u, ook in meer vogelpoep. Helaas, want vogelpoep is zeer schadelijk voor de lak van een auto. De zuren in de poep ‘vreten’ de lak namelijk weg. In dit artikel leggen we u daarom uit hoe u dit voorkomt en zo uw auto mooi kunt houden.

Vogelpoep op uw auto zo snel mogelijk verwijderen

Vogelpoep is zeer schadelijk voor de laklaag van uw auto en kan zorgen voor doffe plekken in de lak. De invloed van zonlicht en warmte verergeren dit proces en daarom is het, zeker in de zomermaanden, zaak om de vogelpoep zo snel mogelijk van uw auto te verwijderen. Iets wat bovendien makkelijker gaat wanneer de poep nog vers is en zo min mogelijk schade heeft aangericht.

Tips voor het verwijderen van vogelpoep

U kunt de vogelpoep het best met lauw water en zeep van uw autolak verwijderen. Als de vogelpoep al hard is, moet u dit extra voorzichtig aanpakken. Laat het water dan eerst goed inweken, bijvoorbeeld door een natte krant of spons op de plek te leggen. Vervolgens dient u de poep al deppend te verwijderen. Doordat er harde stukjes in vogelpoep aanwezig kunnen zijn, kan dit krassen veroorzaken als u de poep weg probeert te wrijven. Wil het met water een zeep niet lukken? Dan zijn er onder andere bij tankstations speciale middelen te koop waarmee u het nog eens kunt proberen.

Wilt u voorkomen dat u vaak vogelpoep van uw auto moet poetsen? Dan kunt u deze het best niet onder een boom parkeren. Daarnaast kunt u de laklaag van uw auto beschermen met een goede waxlaag. Deze laag zorgt dat de zuren van de poep niet in de autolak kunnen trekken. Bovendien is de vogelpoep makkelijker te verwijderen als er autowax is aangebracht.

Ook beestjes snel verwijderen

Wat u daarnaast moet weten, is dat insecten en andere dode beestjes uw lak ook flink kunnen beschadigen. Daarom is het belangrijk om uw auto ook regelmatig van insecten te ontdoen. Als tip kunt u hier een in cola gedrenkte doek voor gebruiken. Het is verstandig om de plek daarna wel goed met water af te spoelen, aangezien de cola anders binnen no-time nieuwe beestjes aantrekt. Hardnekkige insecten kunt u eventueel verwijderen door de auto met een speciaal middeltje te wassen. Daarnaast is een waxlaag ook in dit geval een aanrader, aangezien dit de beste bescherming is tegen lakschade door vogelpoep, insecten en zaken als boomhars.

Lakschadeherstel bij Auto Nol

Wanneer u doffe plekken in uw autolak heeft door bijvoorbeeld vogelpoep of andere verontreiniging, dan kunnen we uw auto bij Auto Nol weer als nieuw maken. Zo kunnen wij uw auto professioneel laten poetsen en is het eventueel ook mogelijk om delen van uw auto van een nieuwe laklaag te voorzien. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen of direct een afspraak inplannen via onze website.

Afspraak maken werkplaats