Kies voor een occasion! | Autobedrijf Auto Nol

Kies voor een occasion!

Veel Nederlanders zijn inmiddels om, het rijden van een tweedehands auto is stukken voordeliger dan wanneer er een nieuwe auto wordt aangeschaft. Het is niet voor niets dat de Nederlandse verkoop van occasions al jaren stijgt, terwijl de verkoop van nieuwe auto’s achterblijft. Koopt u een auto van enkele jaren oud, dan bent u na 3 jaar gemiddeld 20 procent goedkoper uit dan wanneer u voor een nieuwe auto was gegaan. Dit zit hem voornamelijk in de afschrijving van de auto, deze is bij nieuwe auto’s namelijk vele malen hoger. bovendien betaalt u voor een nieuwe auto meestal ook een hogere verzekeringspremie. Wij leggen u in dit artikel uit hoe u een geschikte occasion kunt vinden.

Waar koopt u uw occasion?

Bij de aanschaf van een tweedehands auto heeft u grofweg twee keuzes. Of u koopt de auto van een particulier, of u kiest voor een autobedrijf. Het verschil is dat u bij een particulier geen aanspraak kunt maken op garantie, terwijl een autobedrijf vaak in meer of mindere mate garantievoorwaarden hanteert. Is het autobedrijf aangesloten bij brancheorganisatie BOVAG, dan kunt u de garantievoorwaarden teruglezen op de website van het betreffende bedrijf. Vaak is het ook mogelijk om de occasion aan te schaffen op basis van een meeneemprijs, in dat geval betaalt u een lagere prijs en doet u nadrukkelijk afstand van garantie. Waar u ook voor kiest, het is altijd verstandig om de betrouwbaarheid van de verkoper na te gaan. Van veel autobedrijven kunt u bijvoorbeeld klantervaringen op internet vinden.

Hoe voorkomt u teleurstellingen?

De keuze voor de juiste occasion is misschien nog wel belangrijker dan de keuze voor de juiste verkoper. Wanneer u voor aankoop uw huiswerk doet, kunt u verrassingen achteraf voorkomen. Kijk bijvoorbeeld op de website van de RDW de voertuiggegevens van de betreffende auto na en ga na of er recentelijk terugroepacties zijn geweest die betrekking hadden op het merk en model. Daarnaast kunt u op het internet gemakkelijk recensies en ervaringen lezen die betrekking hebben op het model dat u voor ogen heeft. Hieruit kunt u opmaken of de auto geschikt voor u is en of er terugkerende problemen zijn waar dit specifieke model mee kampt. Daarnaast kunt u voor aankoop van een occasion een occasionkeuring uit laten voeren. Hierbij wordt de auto gekeurd door een onafhankelijke partij en krijgt u na afloop een keuringsrapport. Vervolgens kunt u inschatten of er in de nabije toekomst onderhoudskosten aan zitten te komen en of de koop verstandig is.

Auto Nol: uw occasion-expert

Autobedrijf Auto Nol uit Nijkerk is al 15 jaar gespecialiseerd in de in- en verkoop van kwalitatieve occasions. Ons aanbod is opgebouwd uit auto’s met een zeer hoge prijs-/kwaliteitsverhouding en dat merkt u. Het is niet voor niets dat onze klanten ons gemiddeld beoordelen met een 8.4. Mensen uit het hele land weten ons inmiddels te vinden en ook in Ermelo, Amersfoort en Putten is Auto Nol inmiddels een bekende naam. Bent u op zoek naar een occasion waarmee u jarenlang moeiteloos vooruit kunt? Kom dan vooral eens langs in onze showroom.