Je smartphone maakt de auto steeds slimmer bij Autobedrijf Auto Nol

Je smartphone maakt de auto steeds slimmer

In navolging van de Apple CarKey en de digitale autosleutelfunctie voor Android eerder dit jaar, heeft Google ook de schakelaar volledig omgedraaid. Nu kunt u uw auto vergrendelen, ontgrendelen en starten met uw Android-telefoon wanneer u beschikt over een Google Pixel 6 of Samsung Galaxy S21 in combinatie met een auto die dit ondersteund. Uw smartphone gaat steeds meer een centrale rol spelen bij de interactie met uw auto.

BMW Digital Key

Bij diverse BMW-modellen kunt u uw auto nu ontgrendelen en vergrendelen door met uw telefoon op de deurklink te tikken. En u kunt uw auto starten door uw smartphone op de sleutellezer in het interieur te plaatsen en op de startknop van de motor te drukken. Andere functionaliteiten van de BMW Digital Key zijn:

  • Eenvoudig een digitale masterkey aanmaken via de ‘My BMW App’.
  • De digital key kunnen delen met maximaal 5 vrienden of familieleden tegelijkertijd.

Smartphone koppeling met de auto

Google heeft een groot aantal nieuwe functies aangekondigd die naar “Android Auto” worden uitgerold. Wanneer u nu uw auto start met uw smartphone in de buurt, wordt Android Auto automatisch gestart op het dashboard als het reeds is gesynchroniseerd. Bovendien heeft Google een always-on “play”-knop toegevoegd, waarop u kunt tikken op het hoofdscherm van Android Auto om uw favoriete muziek af te spelen. Google heeft zijn slimme antwoorden ook naar het Android Auto-dashboard gebracht. Dit is veelal minder storend dan proberen te communiceren met de Assistent en een bericht te dicteren terwijl u zich op de weg concentreert.

Detectie van auto-ongelukken en recorder

Als detectie van auto-ongelukken is ingeschakeld in de app “Persoonlijke veiligheid”, dan kan uw Pixel 3, Pixel 4 of nieuwere Pixel-telefoon helpen detecteren of het een ernstig auto-ongeluk betreft. Zodra de crash wordt gedetecteerd, neemt uw telefoon contact met u op om te achterhalen of alles in orde is. Als er geen reactie komt, kan de Pixel uw locatie en andere relevante details delen met de hulpdiensten. (Deze functie is afhankelijk van de netwerkconnectiviteit en andere factoren en is mogelijk niet betrouwbaar voor noodcommunicatie of beschikbaar in alle gebieden.)

Blijf op de hoogte van alles omtrent autotechnologie en occasions

De autowereld is dus volop in beweging. Er wordt op het gebied van technologie steeds meer mogelijk. Wilt u weten welke occasions zijn uitgerust met de nieuwste functionaliteiten? Kom dan gauw eens langs in onze showroom of stel uw vragen telefonisch aan een van onze specialisten. Uiteraard kunt u ons ook bereiken via het contactformulier.