Grootste groei in afgelegde kilometers bij bedrijfsauto’s | Autobedrijf Auto Nol

Grootste groei in afgelegde kilometers bij bedrijfsauto’s

Uit een rapport van het CBS blijkt dat er in Nederland, in 2017, gemiddeld meer kilometers met de auto zijn gereden dan het jaar ervoor. Daarbij is de grootste groei te zien in het aantal afgelegde kilometers van bedrijfsauto’s. Een andere opvallende stijging is te zien bij het aantal gereden kilometers met elektrische auto’s.

Toename aantal kilometers

Na een forse stijging in het aantal gereden kilometers gedurende 2016, concludeert het CBS dat er in 2017 slechts een bescheiden stijging te zien was. Zo komt uit de berekeningen van het CBS naar voren dat de Nederlandse personenauto’s in totaal 119,1 miljard kilometer hebben gereden in 2017, een toename van zo’n 0,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De grootste groei is te zien in de kilometers van de zakelijke personenauto’s, die in totaal 2 procent meer reden in 2017.

Verschuiving gebruik brandstofsoorten

Van alle gereden kilometers werd 63 procent gereden op benzine, wat een kleine stijging van 1 procent betekent vergeleken met 2016. Deze stijging is wederom vooral toe te schrijven aan auto’s voor zakelijk gebruik. Een daling (2 procent) is te zien in het aantal gereden kilometers met een dieselmotor. De grootste stijging vond echter plaats bij elektrisch aangedreven auto’s, waarmee 20 procent meer kilometers werden gereden dan in 2016.

In tegenstelling tot deze stijging, is de inzet van elektrische bedrijfsauto’s fors gedaald. Zo bestond in 2015 nog ruim 15 procent van de nieuwe bedrijfsauto’s uit elektrische auto’s en is dit in 2017 gedaald naar een magere 3,5 procent. Ook worden er minder dieselauto’s in het bedrijfsleven ingezet. Enkel bij oudere bedrijfsauto’s (twee of drie jaar oud) wordt nog altijd 63 procent van de kilometers op diesel afgelegd. Volgens het CBS heeft de nieuwe bijtelling per januari 2017, met hetzelfde percentage voor benzine- en dieselauto’s, hier invloed op gehad. Bovendien worden plug-in hybrides bij deze cijfers tot de elektrische auto’s gerekend en is de populariteit van deze auto’s in het bedrijfsleven, eveneens door de veranderde bijtellingsregels, sterk afgenomen.

Benzine-, diesel- en elektrische occasions bij Auto Nol

Auto Nol in Nijkerk heeft een passende occasion voor iedere mobiliteitsbehoefte en voor ieder budget. In ons aanbod vindt u daarom een ruime selectie occasions terug. Het maakt voor ons niet uit of u op zoek bent naar een auto met benzinemotor, diesel motor of een auto welke elektrisch wordt aangedreven. Onze verkoopadviseurs kunnen u ondersteunen bij uw keuze en kunnen u bovendien ook helpen wanneer u een auto wilt leasen of financieren. We nodigen u van harte uit in onze showroom in Nijkerk, zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.

Occasions bekijken