Gevolgen dieselgate verkoop dieselauto's | Auto Nol

Gevolgen dieselgate verkoop occasions

Eind 2015 werd de zogenaamde ‘dieselgate’ groot uitgemeten in het nieuws. Volkswagen had met ‘sjoemelsoftware’ het verbrandingsgedrag van dieselmotoren gemanipuleerd. Nu het schandaal al enige tijd achter de rug is, is het tijd om de balans op te maken. Auto Trader heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen en de verkoop van dieselauto’s in Groot-Brittannië.

Afname zoekopdrachten dieselauto’s

In Groot-Brittannië zijn er maar liefst 55 miljoen maandelijkse bezoekers op de website van Auto Trader. Ongeveer 25% van de bezoekers kiest naast een merk en model ook direct een brandstof. Voor het dieselschandaal werd er door 75% van de mensen gezocht naar dieselauto’s. Na het dieselschandaal is dit teruggezakt richting 50% van de zoekopdrachten. Men lijkt dus het vertrouwen in dieselauto’s te zijn kwijtgeraakt.

Toename elektrische en benzine auto’s

Hoewel er veel te doen was om het dieselschandaal wordt er in Groot-Brittannië nog steeds het meest gezocht op de brandstof diesel, maar moet wel stevig inleveren ten opzichte van andere brandstoffen. Benzine ging qua zoekopdrachten omhoog van 26 naar 43 procent! Deze brandstof wint duidelijk aan populariteit. Opvallend is ook dat de zoekopdrachten naar elektrische auto’s met 600% zijn toegenomen.

Occasions Auto Nol

Bent u op zoek naar een betrouwbare occasion? Dan moet u echt even een kijkje nemen in ons ruime assortiment occasions! Bij ons vindt u zowel benzine als dieselauto’s, maar ook verschillende hybride auto’s. U kunt eenvoudig online een proefrit aanvragen in één van onze auto’s Verder kunt u bij ons terecht voor goedkope occasion lease en gedegen onderhoud. Wij verwelkomen u graag als gast in onze showroom!