Gebruikte auto kopen populair | Autobedrijf Nijkerk Auto Nol

Gebruikte auto kopen populair

Sinds 1 januari 2015 telt Nederland een recordaantal van 7,9 miljoen auto’s, dit blijkt uit statistieken van het CBS. Dit record is voornamelijk te wijden aan het feit dat mensen langer auto blijven rijden naarmate ze ouder worden. Waar ouderen vaak kiezen voor een nieuwe auto zijn er ook veel mensen die een gebruikte auto kopen in plaats van een nieuwe auto. Voornamelijk onder de jongeren is een gebruikte auto populair omdat de nieuwprijzen telkens hoger worden. Een gebruikte auto kopen is daarom een logische keuze. Verder is het opvallend dat er vaker voor een ‘kleine auto’ gekozen wordt.

Waarom een gebruikte auto kopen?

Jongeren kopen sporadisch een nieuwe auto, de meesten kiezen ervoor om een gebruikte auto te kopen. Dit is te wijden aan het feit dat de nieuwprijzen van auto’s gewoonweg te hoog zijn geworden voor jongeren. Het voordeel van een jonge gebruikte auto kopen is dat ze aanvoelen als een nieuwe auto, maar een stuk minder duur zijn doordat de afschrijving voornamelijk in de eerste jaren plaatsvindt. De gemiddelde leeftijd van iemand die een nieuwe auto koopt is ondertussen opgelopen naar een gemiddelde van 54 jaar. Ouderen in Nederland blijven langer rijden in hun auto’s, van de 65-plussers in Nederland heeft ongeveer de helft nog steeds een auto tot zijn of haar beschikking, dit was in het jaar 2000 nog eenderde. Dit zorgt ervoor dat naast het verouderde wagenpark de gemiddelde leeftijd van een bestuurder ook toeneemt.

Kleinere auto’s

Een ander opvallend feit is dat de gemiddelde auto in Nederland kleiner wordt. Dit komt onder andere door het kleiner worden van gezinnen. Grote familie auto’s worden vaak ingeruild voor kleinere auto’s zoals een Kia Picanto. Ook in het bedrijfsleven is deze trend zichtbaar, waar eerder de Volkswagen Passat domineerde zijn nu de Volkswagen Golf en de Volkswagen Polo een stuk populairder.

Gebruikte auto kopen bij Auto Nol

Wilt u een gebruikte BMW kopen? Of toch liever een gebruikte Volkswagen of gebruikte Audi? Dan bent u bij Auto Nol aan het goede adres. Auto Nol heeft een uitgebreid aanbod aan gebruikte auto’s. U kunt alle auto’s gemakkelijk bekijken op onze occasion pagina. Vraag vandaag nog een proefrit aan! Vragen? Schroom dan niet om even contact met ons op te nemen!