Franse occasions groeien in populariteit | Autobedrijf Auto Nol

Franse occasions groeien in populariteit

Er zijn gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar 6,2 procent meer Franse occasions verkocht, dan in dezelfde periode in 2015. Ondanks de stijging, blijven Duitse occasions bovenaan de verkoopranglijst staan.

Franse occasions verkopen snel

Naast een stijging in populariteit, blijkt ook dat de verkooptijd van Franse occasions zich erg goed heeft ontwikkeld. Gemiddeld staat een occasion zo’n 71 dagen te koop. De Franse merken Peugeot en Renault zitten onder dit marktgemiddelde met gemiddeld 58 en 69 dagen. Opvallend is dat bepaalde modellen van de twee Franse merken het bijzonder goed doen. Zo goed dat de Citroën C4 Cactus en de Peugeot 108 zelfs behoren tot de snelst verkochte auto’s op de markt. De C4 Cactus wordt namelijk gemiddeld al na 39 dagen verkocht en de Peugeot 108 na slechts 38 dagen.

Franse auto populair

Een tweede opvallend feit is dat de verkoop van Franse SUV’s en crossovers is gestegen met maar liefst 132%. De wat meer compacte auto’s, die over het algemeen altijd erg goed verkopen, zijn daarentegen juist iets in populariteit gedaald. Toch blijkt dat in aantallen de Peugeot 206 en de Renault Clio de meest verkochte auto’s in de occasionmarkt zijn. Hiermee is de populaire Renault Mégane van de eerste plek gestoten. Wel blijft dit model erg populair. Een paar maanden terug is er nog een nieuwe Renault Mégane gepresenteerd.

Stijging in marktaandeel

De occasionverkoop doet het ten opzichte van het vorige jaar erg goed. Er is een stijging te zien van maar liefst 5,0 procent. Wat betreft de verkoop van Franse occasions is een nog iets grotere stijging te zien, namelijk een van 6,2 procent. Dit betekent dat het aandeel van de Franse auto in de occasionmarkt is gegroeid van 22,0 procent in 2015 naar 22,3 procent dit jaar. Hoewel Franse occasions aan populariteit winnen, komt het nog niet boven de populariteit van Duitsland uit. Duitse auto’s blijven het de meeste verkochte occasions op de markt.

Franse occasions bij Auto Nol

Bij Auto Nol kunt u terecht voor Franse occasions. Wij hebben verschillende Renault occasions beschikbaar. Wilt u ook graag een Renault occasion rijden? Kom dan eens langs in onze showroom, waar u verschillende modellen kunt ervaren. Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch via 033 – 246 55 17.