Ergernissen van Nederlandse automobilisten | Auto Nol

Ergernissen van Nederlandse automobilisten

In opdracht van Nationale Nederlanden heeft onderzoeksbureau DirectResearch onderzoek gedaan naar de ergernissen van Nederlandse automobilisten. En zeg nou eerlijk, wie houdt er niet van dit soort feitjes? Wij zijn vooral erg benieuwd of u zich herkent in de ergernissen van de gemiddelde Nederlandse automobilist.

Bumperkleven, niet knipperen en langzaam optrekken

DirectResearch ondervroeg in het afgelopen jaar 800 Nederlandse automobilisten voor dit onderzoek. Hieruit is gebleken dat de belangrijkste ergernis op de weg toch wel bumperkleven is. Bijna de helft van de ondervraagde automobilisten vindt het namelijk irritant als er iemand te dicht achter ze rijdt. Daarnaast werden onnodig op de linkerbaan rijden, geen richting aangeven en met de telefoon bezig zijn tijdens het rijden ook vaak genoemd. De ergernis die het minst vaak werd genoemd was mensen die te langzaam optrekken bij groen licht.

Eigen gedrag

De onderzoekers hebben ook geïnformeerd of respondenten zich zelf wel altijd netjes aan de verkeersregels houden. Hierbij gaf meer dan de helft aan weleens te hard te rijden en een op de vijf stapt weleens achter het stuur terwijl ze eigenlijk te moe zijn. Daarnaast wordt er weleens rechts ingehaald en kunnen sommige respondenten de verleiding om de mobiele telefoon te gebruiken tijdens het rijden niet weerstaan.

Occasions van Auto Nol

Omdat niet iedereen zich altijd netjes aan de verkeersregels houdt, is het belangrijk om altijd scherp te zijn als u op de weg zit. Het rijden in een mooie betrouwbare occasion kan hier zeker aan bijdragen. Is het voor u tijd voor een nieuwe auto? Dan nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen in ons aanbod. Al onze occasions zijn geselecteerd op hun uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding, zo weten wij zeker dat u er lang plezier van zult hebben.

Occasions bekijken